Kayseri’de radyocu Mehmet Aslankaya’nın kırmızı ışıkta öldürülmesiyle ilgili davada sanık M.Ö., 24 yıl hapis cezasıyla cezalandırıldı.

Kayseri’de yerel bir radyoda program sunuculuğu yapan Mehmet Aslankaya’nın öldürülmesiyle ilgili davaya devam edildi. 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında ‘tasarlayarak adam öldürmek’ suçlamasıyla tutuklu bulunan sanık M.Ö., avukatı, ölen Aslankaya’nın babası Nuri Aslankaya ve avukatı hazır bulundu. Baba Aslankaya, oğlunun haksız yere öldürüldüğünü söyleyerek sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Duruşma savcısı daha sonra mütalaasını sundu. Elde edilen deliller, lehte ve aleyhte ifadeler doğrultusunda sanık M.Ö.’nün ‘tasarlayarak adam öldürmek’ suçundan cezalandırılmasını istedi. Savunma avukatı ise savcılık mütalaasına katılmadıklarını belirterek, olayın kasten adam öldürmek değil, tipik yaralama sonucu ölüme sebebiyet vermek olduğunu söyledi. Ayrıca maktul ile sanığın eski eşi arasındaki mesajlaşmaların da tahrik sebebi olduğunu vurguladı.

Mahkeme heyeti, salonda hazır bulunan sanık M.Ö.’ye son sözünü sordu. M. Ö. de "Ölen şahsı takip etmedim. O bölge benim yaşam alanım zaten. Kesinlikle öldürme kastım yoktu. Ateş etmeyi ben kendim bıraktım. Keşke ölmeseydi." şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme heyeti kısa bir değerlendirmenin ardından kararını açıkladı. Sanık M.Ö.’yü 'kasten adam öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra cezayı haksız tahrik indirimi uygulayarak 24 yıl hapis cezasına çevirdi.

Eylül 2014 tarihinde merkez Kocasinan ilçesi Fatih Mahallesi İstasyon Caddesi üzerinde yerel bir radyonun spikeri ve DJ Mehmet Aslankaya, otomobiliyle kırmızı ışıkta beklediği sırada pompalı tüfekli saldırı sonucu öldü. Saldırıyı gerçekleştiren M.Ö. daha önceki duruşmalarda, öldürme kastının olmadığı cinayeti, boşanmak üzere olduğu 2 çocuğunun annesi ile ölen Aslankaya arasındaki ilişki ve kıskançlık nedeniyle işlediğini anlatmıştı.