Antalya'nın Manavgat ilçesi Beşkonak Köprülü Kanyon'da raftingciler turizm sezonunu yüzde 27'lik kayıpla kapattı.

Köprülü Kanyon'da kano ve rafting sezonu sona erdi. Raftingciler, sezon başındaki Rus turist kaybının bölgede kano ve rafting su sporu yapımını olumsuz etkilediğini belirtiyor. Beşkonak Karabük Köprülü Kanyon Turizmi Geliştirme Kooperatifi Başkanı Refik Armağan, bu sene sezonu yüzde 27'lik kayıpla kapattıklarını söyledi.

Bölgede kano ve rafting su sporu yapımında geçen yıla göre 270 bin açık olduğunu belirten Armağan, bölgeye bu sene yerli ve yabancı 730 bin turistin rafting su sporu yapmaya geldiğini kaydetti.

Rafting su sporu gelirlerinde yüzde 27-30 arasında bir düşüş olduğunu belirten Armağan, "Sezonu yüzde 27'lik açıkla kapattık. Rus ve Avrupalı turistin az gelmesine bağlı bu sene 270 bin kaybımız var. Artan terör olayları sonrası bölgemize gelen turist sayısında çok ciddi azalma oldu. Rafting su sporları gelirlerinde de geçen yıla göre 5,5 milyon Euro kaybımız var. Bölgemiz geçen sene su sporlarında 1 milyon yerli ve yabancı turist gelmesiyle 20 milyon Euro döviz girdisi olmuştu. Bu sene bu rakam 14 milyon 500 Euro oldu." diye konuştu.