Kimse Yok Mu Derneği Burdur gönüllüsü Mehmet Akif Ünal, ayağından rahatsızlanmasına rağmen, Ramazan ayında ihtiyaç sahipleri yardımsız kalmasın diye çalışmalara katılıyor.

Kimse Yok Mu Derneği Denizli Şubesi, Burdur'daki ihtiyaç sahiplerine Ramazan kolileri dağıtım programı düzenledi. Derneğin Burdur merkez ve köylerinde belirlenen 75 ihtiyaç sahibi vatandaşa yetkililer kolileri dağıttı. Dağıtımı, Kimse Yok Mu Derneği Denizli lojistik sorumlularından Cemil İnanç ve Burdur gönüllülerinden Mehmet Akif Ünal birlikte yaptı.

Kimse Yok Mu gönüllüleri, derneğin aracı ile Burdur'un mahalle ve köylerine daha önceden derneğe yardım talebinde bulunmuş ihtiyaç sahiplerine kolileri tek tek imza karşılığında teslim etti. Burdur'daki yardım çalışmalarına katılan Kimse Yok Mu Burdur gönüllüsü Mehmet Akif Ünal, "Geçen Salı günü ağaçtan düşmüştüm. Düşerken duvara çarptım. Bayılmışım. Hastaneye götürdüler. Şu anda da ayağımda zedelenme var. Denizli'den arkadaşlar aradı. 'Akif abi, Burdur'daki ihtiyaç sahiplerine yardımları getiriyoruz.' dediler. Ben de ayağımdan rahatsız olmama rağmen 'Ben bir kişiyim. İhtiyaç sahipleri 75 kişi.' diyerek aksayarak da olsa Ramazan'daki bu hayır faaliyetlerinden geri kalmak istemedim. Yardım alan insanların yüzündeki mutluluk ve onların duaları derneğimize ve bize yeter. Allah rızası her şeyin üzerinde olmalı." dedi.

Burdur Yenice Mahalle sakinlerinden Ümmü Uysal, "Bizi bu mübarek Ramazan ayında gönülleyen Kimse Yok Mu gönüllülerini de Allah ahirette gönüllesin inşallah. Allah yardım yapanlardan razı olsun." diye konuştu.

Dernekten 3 yıldır yardım aldıklarını söyleyen Ümmahan Etet'in kızı Aysel Yiğit de Kimse Yok Mu'nun yardımlarının bir kereye mahsus olmadığını, ihtiyaç sahiplerinin her zaman yardımına koştuğunu ifade etti.

Kimse Yok Mu Derneği Denizli lojistik sorumlularından Cemil İnanç, "Denizli'de şu ana kadar 430 koli dağıttık. Yardımlarımız arife gününe kadar devam edecek. Bayramdan önce de yetimleri, öksüzleri ve ihtiyaç sahiplerini giydireceğiz. Bize ayni, nakdi ve giyim yardımlarında bulunan tüm vatandaşlarımızıa teşekkür ediyoruz." dedi. İnanç, ihtiyaç sahiplerinin, derneğe, dilekçe, kimlik fotokopisi ve nüfus kayıt örneği ile yardım müracaatında bulunduklarını, derneğin saha ekibinin bu müracaatları yerinde inceleyip fotoğrafladığını, komisyona ilettiğini, komisyonun yardım yapılmasına karar verdiği kişilere, yardım ne ise 'Ayni Yardım Teslim Belgesi' ile imza karşılığında teslimat yaptıklarını kaydetti.

Burdur'daki yardım faaliyetlerine yardımcı olan Burdur Yenice Mahalle Muhtarı İbrahim Sarsan ihtiyaç sahiplerini gözetmelerinden dolayı dernek yetkililerine teşekkür etti.