Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl 24’üncüsü düzenlenen Kayapa Rahvan At Yarışları büyük çekişmeye sahne oldu. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı baş kategorisinde Mehmet Ali Hastekin rakiplerini geride bırakarak birinci oldu.

Geleneksel ata sporlarını yaşatmak için birçok projeye imza atan Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği Kayapa Rahvan At Yarışları, Kayapa futbol sahasında yapıldı. Rahvan at sporlarına ilgi gösteren çok sayıda izleyicinin katıldığı Kayapa Rahvan At Yarışları, Bursa, Balıkesir, Kütahya, İzmir ve Kocaeli’den gelen yüzü aşkın atın katılımıyla gerçekleştirildi. Baş, baş altı, büyük orta ve küçük orta gibi 10 farklı kategoride düzenlenen yarışlar, gün boyu sıcak havaya rağmen devam etti. 10 farklı kategoride düzenlenen yarışlar sonunda baş atlarda Mehmet Ali Hastekin birinci, Ayhan Gültekin ikinci, Cengiz Cenk de üçüncü oldu.

Yarışları, Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Zekeriye Işık, Nilüfer Belediyespor Başkanı Ali Karamık, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa milletvekilleri Ceyhun İrgil ve Erkan Aydın’ın yanı sıra atlı sporlara gönül verenler büyük bir heyecanla izledi. Nilüfer Atlı Doğa Yürüyüş Parkuru’nda eğitim gören genç kızlar da temsili yarışlara katılarak geleneksel ata sporlarında ‘biz de varız’ dedi. Ellerindeki Türk bayraklarıyla birbirleriyle yarışan genç kızlar izleyiciden büyük alkış aldı. Yarışların sonunda derece elde edenlere Nilüfer Belediye Başkan Vekili Zekeriye Işık, kupa ve para ödüllerini vererek jokey ve at sahiplerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.