Ramazan Akyürek’in avukatı Adnan Şeker, bir gazetede yer alan 'Diyanet bu yüzden hedef oldu' başlıklı haberde müvekkilinin isminin geçmesi sebebiyle açıklama yaptı. Yazılanların hayal mahsulü ve gerçek dışı olduğunu belirten Şeker, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in atılan iftiranın gerçek olmadığını açıklamasını istedi, açıklamadığı taktirde iftiraya ortak olacağını ifade etti.

Avukat Adnan Şeker, yaptığı yazılı açıklamada müvekkili Ramazan Akyürek’in adının yer aldığı iddiaların iftira mahiyetinde, hayal mahsulü ve gerçek dışı olduğunu belirtti. Bu yayınları yapanların gazeteci olduklarını inanmadıklarını kaydeden Şeker, “Bu hayal mahsulü senaryoları yazıp yayınlayanların insanlıktan dahi nasibini almadıkları düşüncesi bizde hasıl olmaktadır. Bu iftirayı ortaya atan 'Havuz Medyası' ile bir kaç gün önce MHP Milletvekili olan Sn. Meral Akşener Hanımefendi hakkında ahlaksızca ifadeleri yayınlayanlar aynı merkezden beslenmektedir. Bu yayını yapan 'Havuz Medyası'nın’ bu Hanımefendiye attığı iftiranın mürekkebi henüz kurumamışken bu kez müvekkilim Ramazan Akyürek hakkında yeni bir kaset iftirası ortaya atılmıştır.” ifadelerini kullandı.

Müvekkili Ramazan Akyürek’in, haberde ismi geçen kişileri tanımadığını vurgulayan Şeker, açıklamasını şöyle tamamladı: “Diyanet İşleri Başkanı'ndan randevu almamış, kendisi ya da yardımcısı görüşmeye gitmemiştir. Müvekkilim isminin geçtiği tüm hususlar açık bir iftiradır. DİB Mehmet Görmez ya bu atılan iftiranın gerçek olmadığını açıklamalı / red etmeli ya da müfterilere şerik olmayı göze almalıdır.

Bu yayınla ilgili olarak sorumlular hakkında hukuki ve cezai işlemlere başvurulacaktır. DİB Mehmet Görmez’in de bu konuda tanık olarak ifadesinin alınması ve 'namusu, şerefi ve kutsal saydığı değerler üzerine' yemin ederek bu iddianın gerçek olmadığını anlatmasını isteyeceğiz.”