Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu'nun 'usulsüz dinleme' iddiaları ile ilgili olarak tutuklanma istemi ile mahkemeye sevk ettiği Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat eski Daire Başkanı Ramazan Akyürek, serbest bırakıldı. Ancak Akyürek, başka bir dosyadan dolayı tutuklu bulunuyor.

'Usulsüz dinleme' iddiaları ile ilgili olarak şüpheliler arasında bulunan Emniyet İstihbarat eski daire Başkanı Ramazan Akyürek’in ifadesi bugün alındı. Savcılık, ifadesinin ardından Akyürek'i, örgüt yöneticiliği ve resmi evrakta sahtecilikten tutuklanma istemi ile nöbetçi hakimliğe sevk etti. Nöbetçi hakimlik, Akyürek hakkında istenen tutuklama talebini reddetti. Ancak Akyürek, Hrant Dink dosyası kapsamında İstanbul’da tutuklu bulunuyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu, usulsüz dinleme iddiaları ile ilgili olarak 34 kişi hakkında gözaltı kararı vermişti. Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye getirilen 25 kişiden 17’si tutuklama istemi ile Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmişti. 8 kişi hakkında ise adli kontrol talebi istenmişti.

Tutuklanma istemi ile Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen 10 kişi, suç işlemek amacı ile örgüt kurmak, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği iddiaları suçlarından tutuklanırken,7 kişi adlı kontrol ile serbest bırakılmıştı. Savcılık, 7 kişinin serbest bırakılmasına itiraz etmişti. İtirazı değerlendiren 4. Sulh Ceza Hakimliği, 7 kişiden Yunus Yazar, Salih Keskinkılıç, Coşkun Çakar, ve Ahmet Ümit Seçkin hakkında tutuklama amaçlı yakalama kararı çıkardı. Sulh Ceza Hakimliği, Ömer Altıparmak, Ayhan Falakalı ve Hüseyin Özbilgin hakkında istenen tutuklama talebi ise reddetmişti.

Mahkeme ayrıca teslim olmayan Gürsel Aktepe, Emre Baykal, Lokman Kırcılı, Saadettin Akgüç, Ramazan Karakayalı hakkında ise yakalama kararı çıkarmıştı.