Ramazan ayına bir hafta kala Yozgat’ta hayırsever vatandaşlar, marketlere gıda paketleri için siparişlerini vermeye başladı.

Yozgat’ta uzun yıllar gıda sektöründe faaliyetini sürdüren Gimat Marketler Zinciri Genel Müdürü Ümit Kargı, Ramazan ayının yaklaşmasıyla işlerinde yoğunluk yaşanmaya başladığını söyledi. Kargı, "Vatandaşlarımız bir ay boyunca tüketecekleri gıdalarını şimdiden temin etme yoluna gidiyor. Hayırsever vatandaşlarımız ise ihtiyaç sahibi aileler için gıda paketi hazırlattırmaya başladı. Şuana kadar 7 hayırsever vatandaşımız gıda paketi siparişi verdi. Ayrıca Ramazan dolayısıyla da hazırlattığımız gıda çeki'de hayırsever vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda yine ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza verilecek.” dedi.

Manevi duyguların en yoğun olarak yaşandığı mübarek Ramazan ayında herkesin kendine göre ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunmak istediğini ifade eden Kargı, "Bu birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının en yoğun olarak yaşandığı bir aydır. Bu ayda yapılan yardımlar en makbul olan hayırlardır. Vatandaşlarımızda bunun bilincinde olarak gıda paketi ve gıda çeki alıyorlar. Gıda paketlerimiz 50 liradan başlayıp 100 lira ve isteğe bağlı olarak artmaktadır. Tabi bu hazırlanan gıda paketlerinin içeriğine göre değişmektedir. Genelde her yıl hazırlanan gıdalarla aynı. Paketin içerisinde margarin ve sıvı yağ, şeker, un, çay, pirinç, makarna, peynir, zeytin gibi zaruri ihtiyaçlardan hazırlanmaktadır." diye konuştu.

300 KİŞİLİK RAMAZAN ÇADIRIMIZDA HER GÜN İFTAR VERECEĞİZ

Ramazan ayı boyunca 300 kişilik çadırda iftar yemeği vereceklerini söyleyen Kargı, "Her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da Gimat mağazalar zinciri olarak 300 kişilik iftar yemeği vereceğiz. Bu vesile ile Ramazan ayının şimdiden ülkemize ve Yozgat’ımıza hayırlar getirmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.