Antalya Valiliği'nden, Ramazan Bayramı’nın il mülki sınırları dahilinde huzur ve güvenlik içinde kutlanabilmesi için gerekli tertip ve tedbirlerin alındığı açıklandı.

Vali Muammer Türker imzasıyla yapılan duyuruya göre, jandarma ve emniyet 15-20 Temmuz tarihleri arasında sorumluluk bölgelerinde, huzur planlarını uygulacak, emniyet ve asayiş tedbir ve tertiplerini aralıksız sürdürecek. Havalimanı, liman ve terminaller ile devlet karayolları üzerinde görev yapacak tarfik ve asayiş ekiplerinin sayıları artırılarak vatandaşların güvenli seyahatleri sağlanacak. Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı da Antalya ili mülki karasularında tertip ve tedbirlerini kesintisiz olarak sürdürecek.

BELEDİYELER SORUMLU

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri alışveriş ve eğlence yerleri ile umuma açık mahalleri zabıta ekipleri tarafından mevuzatları uygun şekilde denetleyecek. Belediyeler; itfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekiplerini bayram süresince göreve hazır hale getirecek ve nöbetçi ekipler bulunduracak. Toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğinin sağlanması amacıyla gerekli tedbirler önceden planlanacak.

YAŞLILAR VE ÇOCUKLAR UNUTULMADI

Sağlık, nöbetçi eczane ve haberleşme ile elektrik hizmetleri için gerekli hazırlıklar ilgili birimlerin sorumlularınca önceden planlanacak. Acil müdahaleler için yeterli ekip ve teçhizatları bayram süresince hizmete hazır hale getirilecek. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, vatandaşların ziyaretleri için sosyal hizmet kurumlarında gerekli tertip ve düzenlemeleri sağlayacak.

AKSAKLIK OLMASIN

Vali Muammer Türker, Antalya'da Ramazan Bayramı'nın huzur ve güven içerisinde idrak edilmesi için belirlenen tertip ve tedbirlerin uygulanmasında herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini isteyerek, “Başta birimlerin üst yöneticileri olmak üzere her kademedeki personelin görevlerini üstün hizmet ve sorumluluk anlayışı içerisinde yerine getirmelerini ve uygulamanın birim üst yöneticileri tarafından da bizzat takibini arz ve rica ederim.” dedi.