Edirne’deki Selimiye Camii’nin bire bir benzeri olarak Çorum’da inşa edilen Akşemseddin Camii ibadete açıldı. Ramazan ayında ibadete açılması beklenen cami, Belediye'nin kararıyla seçim arifesinde hizmete girdi.

Temeli 2008 yılında atılan Akşemseddin Camii, 7 yıl sonunda cemaatle buluştu. Farabi Caddesi üzerinde inşa edilen dört minareli cami, cuma namazının kılınmasıyla birlikte ibadete açıldı. Kentin en büyük ibadethanesini görmek ve ilk namazda saf tutmak isteyen vatandaşlar camiye akın etti. Cami içi tıklım tıklım dolarken, yüzlerce vatandaş avluda namaz kıldı. Caminin ibadete açılışı nedeniyle kadınlar da kendilerine ayrılan özel bölümde cuma namazı kıldı.

İLK NAMAZI İL MÜFTÜSÜ KILDIRDI

Akşemseddin Camii’ndeki ilk namazı İl Müftüsü Mehmet Aşık kıldırdı. Minbere çıkarak cuma hutbesinde cemaate seslenen Müftü Aşık, 15 Haziran itibariyle Denizli Müftüsü olarak göreve başlayacağı için cemaatle vedalaştı. Çorum’da 4,5 yıl hizmet etmeye çalıştıklarını anlatan Müftü Aşık, cemaatten helallik istedi. Caminin inşasında emeği geçenlere teşekkür eden Aşık, hutbenin ardından cuma namazını kıldırdı. Vatandaşlar ilk namazda saf tuttu ve ardından hep birlikte İl Müftüsünün duasına 'amin' dediler.

PROTOKOL MİHRAPTA TEŞEKKÜRLERİ KABUL ETTİ

Namazın bitimiyle birlikte AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı, Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Müftü Mehmet Aşık mihrapta toplanarak cemaatin tebriklerini kabul etti.

Burada açıklama yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 2008 yılında inşaatına başlanan caminin Türkiye Diyanet Vakfı ve hayırseverlerin desteğiyle 2013 yılına kadar devam ettiğini söyledi. 2013 yılında Belediyelerle ilgili kanunda yapılan değişikliğin ardından cami inşaatını üstlendiklerini ifade eden Külcü, şunları söyledi: "2013 yılı bahar aylarında Belediye olarak caminin yapımına destek verdik ve inşaatı tamamladık. Burası Belediye tarafından yapılan ilk camidir. Ortaya güzel bir eser çıktı. Şehircilik açısından da önem verdiğimiz bir bölge. Yakın bir zamanda burası kentin merkezi olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

20 MİLYON TL’YE MAL OLDU

Çoğunluğu vatandaşlardan toplanan bağışlar olmak üzere yaklaşık 20 milyon TL’ye mal olan cami, 2 bin metre kare kapalı alana sahip. Caminin diğer bölümleri de tamamlandığında 3 bin 500 kişi aynı anda namaz kılabilecek. Cenaze namazlarının kılındığı alanla birlikte bu sayı toplamda 5 bini bulacak. Kütüphane, Kur’an kursu, eğitim odaları, imam odası gibi bölümleri de olan caminin 250 araçlık kapalı otoparkı var.

Caminin şadırvan ve tuvaletleri de modern görünümü ile dikkat çekiyor. Bayan ve erkekler için iki ayrı bölümde yapılan abdesthanelerde duş kabinleri bulunuyor. Engelliler için ayrı tuvalet ve duş kabinleri yapıldı.

CAMİNİN AÇILIŞI ERKENE ALINDI

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, geçen hafta yaptığı açıklamada Akşemseddin Camii’nin Ramazan ayında açılacağını duyurmuştu. Ancak halısı serilen ve diğer bölümleri de hızla tamamlanan cami, seçim öncesi ibadete açılmış oldu.