Ramazan’dan sonra metabolizmanın hızlı çalışması için ara öğünlerin artırılması tavsiye ediliyor.

Memorial Antalya Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden diyetisyen Berna Ertuğ,
Ramazan’da öğün sayısının 2’ye düşmesi, ara öğünlerin ortadan kalkması ve hareketsizlik nedeniyle metabolizma hızının yavaşladığını belirtti. Bayramdan sonra günlük beslenmeye ara öğünler ekleyerek artırmaya yönelmenin yavaşlamış olan metabolizma hızının yükselmesine yardımcı olacağını kaydeden Diyetisyen Berna Ertuğ, "Özellikle ara öğünlerinizin içerik olarak meyve, süt veya süt ürünleri, tahıllı ekmek, peynir, diyet bisküvisi tarzında besinlerden olmasına dikkat ediniz." dedi.
Ramazan ayı süresince dikkat edilmesi gereken sıvı tüketiminin Ramazan sonrasında da önemli olduğunu ifade eden Ertuğ, her gün en az 8-10 su bardağı sıvı alınması tavsiyesinde bulundu.

Ertuğ’un Ramazan Bayramı ve sonraki dönemde sağlıklı beslenme önerileri şöyle: "Bayramdan sonra günlük beslenmeye geçildiğinde yeme düzeni Ramazan öncesindeki gibi devam etmesi gerekiyor. Güne öncelikle hafif bir kahvaltı ile başlanmalı. Kahvaltının salam, sosis gibi işlenmiş et ürünlerinden oluşmamasına, bal, kaymak ve reçel tüketiminin sınırlandırılmasına özen gösterilmeli. Ara öğünler atlanmamalı. Günde vücudunuzun ihtiyacına göre 2-2,5 lt su tüketin. Meyve ve kuru yemişlerden oluşan ara öğünler yapın. Bayram ikramlarına hayır demeyi öğrenin. Çay ve kahve tüketimini sınırlayın. Akşam yemeğinde çok yağlı yemekler yenilmemeli, porsiyon ölçüleri normal olmalı, akşam yemeği çok geç saatlerde yenilmemeli. Yağlı yiyecekler, kızartmalar ve ağır soslardan uzak durun. Hamurlu tatlı ve çikolata yerine, sütlü ve meyveli tatlıları az porsiyonlarda tüketin. Günlük tempolu yürüyüşlere bayramda da devam edin."