Yozgat'ta vatandaşları sahura kaldırmakla görevli davulcular, Ramazan ayının sonlarına yaklaşıldığını belirterek, bazı korsan davulcuların kendilerini Ramazan davulcusu gibi göstererek haksız yere vatandaşlardan para topladığını söyledi.

Yozgat Belediyesi tarafından her mahallede bir kişi olmak üzere görevlendirilen davulcular, vatandaşları sahura uyandırıyor. Yozgat’a bağlı Kırıksoku köyünden belediye tarafından tahsis edilen minibüsle alınarak gece kente getirilen davulcular, yaklaşık 3 saatlik sahur mesaisinin ardından tekrar geldikleri araçla köylerine bırakılıyor. Davulcular, saat 01.30'da belirlenen mahallelerde davul çalmaya başlayıp sahur bitene kadar devam ettiklerini belirtiyor.

Kadir Yılmaz, isimli davulcu, Ramazan’da bir ay boyunca sahurda davul çalarak ailesinin 2-3 aylık geçimini temin ettiğini belirterek, şu ifadeleri kullanıyor: "Biz yıllardır yaz kış demeden Ramazanda davul çalarak ailelerimizin 2-3 aylık geçimini sağlayacak paramızı kazanıyoruz. Fakat buna göz diken dolandırıcılar ellerine davul alarak, kendilerini Ramazan davulcusu gibi gösterip apartmanları gezip para topladıklarını öğrendik. Ben mahallemde birkaç evden para toplamak için kapısını çaldığımda ev sahipleri parayı başka bir davulcuya verdiklerini söylediler. Benim görev yaptığım mahalleyi benden başkası toplayamaz. Bu da demek oluyor ki korsan davulcular kendilerini Ramazan davulcusu gibi gösterip vatandaşları dolandırıyorlar. Vatandaşlarımız belediyemizin vermiş olduğu kartın olup olmadığını ve kimliklerini görerek para ya da bahşiş versinler.”

Mehmet Yıldız ise şu uyarıda bulunuyor: "Biz çoluğumuzun, çocuğumuzun rızkını davul çalarak karşılıyoruz. Ama maalesef bazı dolandırıcılar bizim aldığımız 3 kuruşa bile gözünü dikmişler. Gece bizde herkes gibi evde ailemizle sahur yapmak isteriz fakat ekmek paramızı bu yoldan kazanıyoruz. Düğün ve açılışlar olursa oralarda da davul çalarak rıskımızı kazanıyoruz. Şimdi de Ramazanda bir ay davul çalarak mesai yapıyoruz. Buna rağmen bazı üç kağıtçılar kendilerini Ramazan davulcusu gibi gösterip vatandaşlardan para topluyorlar. Vatandaşlarımız kimliklerini ve görev kartlarını görmeden bu dolandırıcılara para vermesin."