Muğla'da 45 dereceye ulaşan sıcaklardan bunalan turistler, kendilerini 5 derece soğukluktaki Saklıkent'in soğuk sularına atıyor. Ramazan ayı nedeniyle denize gidemeyenlerin ilk tercihi olan Saklıkent, bayram tatiline gelen tatilcilerin uğrak mekanı oldu. Geçtiğimiz yıl 300 bin kişinin ziyaret ettiği kanyonun bu yılki hedefi 500 bin ziyaretçiye ulaşmak.

Fethiye'ye 40 kilometre mesafede olan Saklıkent, Seydikemer ilçesi sınırlarında bulunuyor. Yüzyıllardır akan kar sularının açtığı ve yaklaşık yüz metre yüksekliğinde ve 18 kilometre uzunluğunda, çoğu kısmı güneş görmeyen bir kanyona sahip. Gizli cennet olarak nitelendirilen Saklıkent'e, nehir üzerindeki kayalara demir çubuklar çakılarak yapılmış ahşap bir köprüden giriliyor. İçeriye girildiğinde kayalardan adeta fışkırırcasına akan ve sıfır noktasından bir nehre dönüşen sular, 45 dereceyi bulan hava sıcaklıklarında ziyaretçi akınına uğruyor.

Tatillerini Ramazan ayında yapmak zorunda kalan turistler, oruçlu oldukları için giremedikleri denizin acısını kanyondaki soğuk suda yürüyerek çıkarıyor. Büyük bölümü güneş görmeyen kanyona gelen ziyaretçiler, kanyon içerisinden akan suda yürümek için adeta birbiriyle yarış ediyor. Turistlerin bellerine kadar gelen suda, soğuk nedeniyle yürümekte zorlandıkları gözleniyor. Yabancı turistlerin tercihi ise kendilerini buz gibi suya bırakmak oluyor.

Saklıkent kanyonuna gelerek 5 derecedeki suya giren turistler, kendilerini şanslı olarak görüyor. Ramazan ayı olduğu için sıcakta denize gidemediklerini belirten turistler, akan soğuk su ile bir nebze olsun serinlediklerini kaydediyor.
Kanyonda gezintiye çıkan üniversite öğrencisi Esra Kayacan, ilk kez Saklıkent’e geldiğini ve hayran kaldığını söyledi. Hasta olduğu için kanyonun derinliklerine ilerleyemediğini anlatan Kayacan, tekrar gelip kanyonu gezmek istediğini aktardı. Kanyon içinde havanın dışarıdan çok daha serin olduğunun altını çizen Kayacan, "Suya yaklaştıkça serinlik daha da artıyor. Fotoğraf, görüntü ne çekeceğimizi şaşırdık. Gerçekten çok güzel bir ortam." diye konuştu.

Kanyonun işletmesini yapan Seydikemer Belediyesi, kanyondaki güvenlik hizmetlerini en üst seviyeye çıkardı. Kanyonda 24 saat kameralı izleme yapan Belediyenin 2015 yılı ziyaretçi hedefi 500 bin oldu.