Türkiye'de 1990’lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetlerle ilgili davanın görülmesine yarın devam edilecek. Yarınki celsede hazır olması için çağrı kağıdı gönderilen Mehmet Ağar, sağlık raporu sunduğu için duruşmaya katılmayacak.

İşlenen 19 faili meçhul cinayetle ilgili Mehmet Ağar, Özel Harekat polisleri ve 18 kişi hakkında 765 sayılı TCK'nın 'cürüm işlemek için oluşturulan silahlı teşekkülün faaliyeti kapsamında adam öldürmek' suçlamasıyla hazırlanan iddianame, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edilmişti. Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasından sonra dava, Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne devredilmişti.

Davanın görülmesine, yarın Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilecek. Mahkeme, önceki duruşmada sanık Mehmet Ağar’ın vareste talebinin kaldırılmasını ve duruşma günü hazır edilmesi için çağrı kağıdı çıkarılmasına karar vermişti. Mahkemeye sağlık raporu sunan Ağar, duruşmaya katılmayacak. Ağar için davanın 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldüğü vakitte özel bir duruşma yapılmıştı. Müştekiler, müşteki avukatları olmadan ifadesi alınmış ve Ağar, duruşmalardan vareste tutulmuştu.

Mahkeme ayrıca, soruşturma sırasında şüpheli olarak ifadesi alınan Mehmet Eymür’ün, tanık sıfatı ile dinlenmesine karar vermişti.