Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş için vefatının 3. yılında Gazeteciler Cemiyeti Lokali’nde anma toplantısı düzenlendi. Törende konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, "Sayın Denktaş, belki dünyada çok az kişiye nasip olacak şekilde bu ölüm ve doğum arasındaki çizgiyi doldurmuş bir kişiliktir. Hayatını Kıbrıs davasına vermiş, büyük mücadeleler geçirmiş, mapuslarda kalmış, ama davasından hiç dönmemiştir." dedi.

Toplantıya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, KKTC eski Ankara Büyükelçisi Ahmet Zeki Bulunç, KKTC Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut, gazeteci Yusuf Kanlı ve davetliler katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından açılış konuşmalarıyla başladı.

Törende konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, “Bugün andığımız Sayın Denktaş yaşamı boyunca bu cemiyetle ve gazetecilerle iyi geçinmiş yine cemiyetimiz tarafından yılın adamı seçilerek kendilerine bu ödül devrin cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’le birlikte Çankaya Köşk’ünde verilmişti.” diye konuştu. ‘Hayat doğumla ölüm arasında ince bir çizgi’ diyen Bilgin şöyle devam etti :”Önemli olan bunun arasını doldurabilmek. Sayın Denktaş, belki dünyada çok az kişiye nasip olacak şekilde bu ölüm ve doğum arasındaki çizgiyi doldurmuş bir kişiliktir. Hayatını Kıbrıs davasına vermiş, büyük mücadeleler geçirmiş, mapuslarda kalmış, ama davasından hiç dönmemiştir. Zaman zaman Türkiye ile ilgili sıkıntıları aşmak konusunda da hep önderlik yapmıştır. Diyor ki ‘önemli olan her devrin adamı olmak değil, her devirde adam olmaktır’ Aslında bunu bize söylemiş ama kendi yaşamını özetlemiş burada. O hiçbir zaman her devrin adamı olmadı ama her devirde adam gibi adam oldu.”

Bilgin’in konuşmalarının ardından Denktaş’ın Türkiye ve Kıbrıs sevgisiyle ilgili bir konuşması dinlettirildi.

KKTC Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut da “ Denktaş beyin zihinlerde kalan birçok meziyeti var ama hepimizin de kabul ettiği gibi hitap sanatı. Aynı düşünceyi günün koşullarına göre güncelleyip binlerce konuşma yaptı fakat hepimizi duygulandırmayı ve heyecanlandırmayı başardı.” İfadelerini kullandı.