Bursa’da etkili olan şiddetli lodosta hafif raylı sistemin iflas ettiğini belirten Gürsu Minibüsçüler Odası Başkanı Recep Kaya, minibüsçüler olarak kentin merkezinden uzaklaştırılmak istenmelerinin yanlışlığının daha iyi anlaşıldığını belirtti.

Başkan Kaya, şehrin doğu yakasına ulaşımı sağlayan Gürsu-Kestel hattı minibüs esnafının yaşadığı sıkıntılarla ilgili girişimlerde bulunduklarını belirterek, “Doğu garajının aktivasyonunun kaldırılacağı bilgisi alındı. Ocak ayı UKOME toplantısında Gürsu ve Kestel minibüslerinin durak yeri için kiraladıkları BESOB otopark bitişiğindeki alan reddedildi. Gerekçesini sorduğumuzda ise Büyükşehir Belediyesi tarafından daha uygun bir yer bulunacağı söylendi. Her türlü zorluğu rağmen hizmet veren minibüslerin, şehrin doğu garajı istikameti hattının önemi, yaşanan bu çevre felaketi ile daha da anlaşılmıştır” dedi.

Yaşanan lodosla birlikte metro hatlarının zarar görmesi nedeniyle ulaşımda büyük sıkıntı yaşadığını aktaran Başkan Kaya, “Raylı sistemlerin güvenirliği bir kez daha sorgulanmalı. Kimsenin istemediği, kabul etmeyeceği, çevre felaketi yüzlerce canımızı yaralamış, 3 ocağa da ateş düşürmüştür. Hafif raylı sistem iflas etmiş, yolcular alternatif ulaşım araçlarına yönelmiştir. Aylardır yaptığımız çalışmalarda minibüslerin şehrin içinden çekilmesinin ulaşım sorunlarına bir darbe vuracağını söylüyoruz. Bursa’nın yolcu sirkülasyonunun hacmi diğer büyükşehirlerden kat ve kat fazla iken minibüslerin vazgeçilemez olduğu bu yaşanan afetle de bir kez daha anlaşılmıştır.” şeklinde konuştu.

Ayrıca minibüslerin istihdama da katkı sağladığını ifade eden Kaya, bir minibüste en az iki şoförün evine ekmek götürdüğünü aktardı.

Minibüslerin sırtta bir kambur gibi gösterilmek istenildiğinin anlatan Kaya, şunları söyledi; “Biz minibüsçüler olarak her türlü hava şartlarında, hiçbir kazaya karışmadan yolcularımızı bugüne kadar güvenli olarak taşıdık. Dışkaya TOKİ’deki vatandaşlarımızın ulaşım sıkıntılarına oraya 15 minibüs göndererek çare ürettik. UKOME’nin kararışla üzüldük. Umuyorum ki taleplerimiz değerlendirilerek, şehrin ulaşım noktasından uzaklaştırılmayız.”