Dünyaca ünlü sanatçılar Antalya’da düzenlenecek EXPO 2016 alanına ağaç dikmeye devam ediyor. Jamaikalı Sean Paul ve Romanyalı Aleaxandra Stan’in ardından alana ağaç diken üçüncü yabancı şarkıcı dünyaca ünlü R&B sanatçılarından Craig David oldu. İngiliz R&B sanatçısı Craig David, “Buraya ağaç dikmek inanın benim için konserlerden daha önemli. Sergi alanı içindeki 5 bin kişilik amfi tiyatroda konser vermek istiyorum.” dedi.

‘Walking away’, ‘Seven Days’ ve Sting ile düet yaptığı ‘Rise and fall’ şarkıları ile milyonlarca hayran kitlesi olan İngiliz R&B sanatçısı Craig David, Türkiye’nin ilk EXPO’sunun yapılacağı alana geldi. EXPO 2016 Antalya ile ilgili bilgi alan ve görevlilerle sohbet eden Craig David, Türk insanının misafirperverliğini övdü. Manolya ağacı (Magnolia Grandiflora) diken ünlü sanatçı ağaç dikmenin önemini vurguladı. "Burada ağaç dikmek inanın benim için konserden bile daha önemli.” diyen David, işini büyük bir sevgi ile yaptığını, ağaçların katledildiği bir zamanda nefes alacak alanların hacminin artmasına katkı sağladığı için çok mutlu olduğunu ifade etti.

‘ÇOK GÜZEL BİR ORMAN OLACAK’

Türkiye’yi sevdiğini, Türk hayranlarının da kendini sevdiğini hissettiğini vurgulayan David, “İstanbul’a gittim, Antalya’ya geldim. Bodrum gibi farklı yerlerine de gittim. Benim müziğime olan sevgileri inanılmaz. Ama şimdi burada toprağa diktiğim bir ağacım var. Bunun burada büyüyeceğini ve başka insanların da buraya gelip ağaç dikeceğini biliyorum. Böylece burada çok güzel bir orman olacak. Ve bizler de bunu daha başka yerlerde yapıp başka bir orman daha oluşturacağız.” dedi.

EXPO açıldığında burada sahne performansını sergilemek istediğini belirten David’e Genel Sekreter Yardımcısı Levent Murat Danışman, EXPO 2016 Antalya’nın sembol çiçeği şakayık takdim etti.

Craig David, Jamaikalı Sean Paul ve Romanyalı Aleaxandra Stan’in ardından EXPO 2016 Antalya alanına ağaç diken üçüncü yabancı şarkıcı oldu.