Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversite bünyesinde açılan 4 bölümde öğrenci ve öğretim üyesi bulunmadığını açıkladı. Rektör Ulcay, bu bölümleri şöyle sıraladı: "Moda tasarım, cam ve seramik tasarımı, endüstri ürünleri tasarımı ve grafik tasarımı."

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) hazırlanan ‘Bursa İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları'nın basın lansmanında konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, tekstil şehri Bursa'da moda tasarım bölümünün olmamasından yakındı. İnovasyonun önemine dikkat çektiği konuşmasında Uludağ Üniversitesi'ne sitem eden Vali Karaloğlu, "Uludağ Üniversitesi bugüne kadar bu işlerin içinde çok fazla yoktu. Yeni rektörle birlikte üniversitemizin de bizim bu çalışmalarına katkı vermesini bekliyoruz. Halen üniversitenin moda tasarım, endüstriyel tasarım bölümü var ama; yok. Kararları alınmış, ama öğrencisi yok, hocası yok. Bunları çok hızlı şekilde çözmemiz lazım, altyapısını da düzgün yapmamız lazım ki, yaptığımız işlerin düzgün olsun. Bu bölümler dört senedir kurulmuş, hocası yok, öğretim üyesi yok ve Bursa'dayız." diye konuştu.

DÖRT BÖLÜM KAĞIT ÜZERİNDE AÇIK AMA NE ÖĞRENCİSİ VAR NE ÖĞRETİM ÜYESİ

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay da araştırma görevlisi yetiştirmeyi beklemeden transfer edecekleri hocalarla kağıt üzerinde açık görünen bölümlere 2016 yılı Eylül ayında öğrenci alacaklarını açıkladı. Ulcay, şunları kaydetti: "Tekstil ve moda tasarım bölümü kurulmuş öğretim üyesi yok. Seramik ve cam tasarımı bölümü var öğretim üyesi yok. Endüstri ürünleri tasarımı bölümü var öğretim üyesi yok. Grafik tasarımı bölümü var, öğretim üyesi yok. Bunlara araştırma görevlisi alınıp yetiştirmeyi bekleyecek durumum yok. Araştırma görevlileri akademik çalışmalarını yapacaklar ama biz bunları beklemeden dışarıdan hoca transfer ederek 2016 yılı Eylül ayında bu bölümlere öğrenci almak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu bölümler Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde hizmet verecek."