Alevi Fedarasyonları'nın düzenlediği mitingde konuşan Alevi Vakıfları Federasyonu (AVF) Genel Başkanı Remzi Akbulut, “Taleplerimiz bellidir; zorunlu din derslerinin kaldırılması, cemevlerinin ibadethane olması. Demokrasi, özgürlük, haklarımız ve eşit yurttaşlık için buradayız.” dedi.

Mitinge, CHP, HDP, ÖDP ile Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Vakıfları Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Eğitim ve Birlik Emekçileri Sendikası ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu destek verdi. Aleviler, gruplar halinde pankart ve sloganlar eşliğinde alana geldi. Mitinge, Beşiktaş'ın taraftar grubu olan Çarşı da büyük bir kitle ile katıldı. Çarşı'nın meydana gelişi alkışlarla karşılandı.

Mitinge katılanlar, AK Parti aleyhine sloganlar attı. Zorunlu din dersinin kaldırılması ve anadilde eğitim dile getirildi. Bu arada mitingde, yarıyıl tatili sonrasında, okulların açılacağı 13 Şubat’ta öğrencileri okullara göndermeyerek boykot çağrısı yapıldı. Miting sırasında polis de alanda geniş güvenlik önlemi aldı. Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Başkanı Remzi Akbulut, 'Sayın Cumhurbaşkanı' diye seslendiğinde kalabalık içerisinden uzun bir süre yuhalama sesleri yükseldi. AK Parti hükümetinin Alevi çalıştaylarını eleştiren Remzi Akbulut,“Tüm o tozlu raflarda, Alevilerin talepleri oradadır. Onları uygulamaya kalktığınızda zaten bir sorunumuz kalmıyor. Taleplerimiz bellidir zorunlu din derslerinin kaldırılması, cemevlerinin ibadethane olması. Neyin açılımını yapıyorsunuz? Bunu da sormak istiyorum kendilerine. İşte biz bunun için buradayız. Alevi’nin, Sünni’nin, Kürt’e, Suryani’ye dil olmak için buradayız. Çocuk yaşta katledilen Alilerin, Berkinlerin, sesi olmak için biz buradayız. Demokrasi, özgürlük, haklarımız ve eşit yurttaşlık için buradayız.” diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Tunceli’ye giderek Alevi dedelerinin elini öpmesine gerek olmadığını kaydeden, Akbulut şunları söyledi: “Eşit yurttaşlık haklarımız verseniz, hiçbir kimsenin ellini öpmenize gerek yok. Sayın Cumhurbaşkanımız buradaki tabloyu görsün, hepimiz bir ve diri olacağız.”

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Gümüş ise” Sevgili canlar bugün burada AKP’ye bir uyarıda bulunuyoruz. Bizlere ve çocuklarımıza ve laik kesimlere karşı asimilasyon politikası uygulama. Buradan AKP’ye sesleniyoruz; ülkemizi karanlığa götürmenize, kafa kesen İŞİD’lilere izin vermeyeceğiz. Bu güç, bu kalabalık kitle Türkiye’nin daha demokratik, daha aydın bir ülke olmasına hizmet etmeyecekse o zaman sonuç alamayız.” ifadelerini kullandı.