Twitter fenomeni Fuat Avni'nin aralarında gazeteci, savcı, polislerin de olduğu 200 kişilik gözaltı listesi oluşturulduğuna dair iddiaya Saadet Partisi Ankara milletvekili adayı Remzi Çayır tepki gösterdi. Çayır, birileriyle hesaplaşıyor algısını oluşturmak için yapılacak operasyonların sadece mazlumların sayısını çoğaltacağını söyledi.

Hükümetin başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere siyasi figür olarak davrandığını kaydeden Çayır, “Erdoğan, Cumhurbaşkanı olduğunu da unutmuş vaziyettedir. Dolayısıyla öç, kin ve nefretle siyaseti yürütmekte. Milletin bütün unsurlarını kuşatması ve kucaklaması gerekli olan Cumhurbaşkanı ne yazık ki kendi çıkarı ve istikbali için bir grubun, cemaatin veya kendisine karşı olanların bir şekilde yok edilmesini istemektedir.” ifadelerini kullandı.

'ESED'E TAVSİYEDE BULUNAN ERDOĞAN GİTTİ, ESEDLEŞEN ERDOĞAN GELDİ'

Geçmişte Beşar Esed'e tavsiyede bulunan Erdoğan'ın yerini Esedleşen bir Erdoğan'ın aldığını kaydeden Çayır, “Davutoğlu'nu Esed'e gönderen Cumhurbaşkanı hangi öğütlerde bulunmuştu. Ne demişti? 'Halkına karşı adaletle muamele et, hümayiş yapanları, gösteri yapanların üzerine fişek, silah, barut sıkma' demişti. İnsanları hukuksuz tutuklama, uzun süreli gözaltılar olmasın' demişti. Böyle bir tavsiye listesi sunmuştu. Gelin görün ki, kendisi Esed'leşmeye başladı. Bütün öğütleri unuttu, onun yaptığını yapar oldu.” şeklinde konuştu.

'İSLAM'A, MÜSLÜMANLIĞA ZARAR VERİYOR'

Bugün Türkiye'nin kaybettiğine vurgu yapan Çayır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sadece AKP ve Erdoğan kaybetmiyor. İnançlarımız kaybediyor, millet dönüp 'Böyle bir Müslümanlık var mı?' diyor. Dolayısıyla İslam'a, Müslümanlığa da zarar veriyor. Ben ortak bir teraziyi kaybetmememiz gerektiğine inanıyorum. Vicdan terazisni kaybetmemeliyiz. O hukukun, adaletin terazisine hepimizin ihtiyacı olacak. Dolayısıyla bugün keyfi olarak sırf seçim yaklaştı diye 'Bak nasıl intikam alıyor, nasıl suçluları yakalıyor, nasıl birileriyle hesaplaşıyor' algısını oluşturmak için düzenlenecek bu operasyonlar sadece mazlumların sayısını çoğaltır.”