Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, İpek Medya Grubu'na yönelik operasyonu eleştirerek, olayı ara rejim ve darbe dönemlerini hatırlattığını söyledi. Çayır, “Hiçbir zaman bu darbe dönemlerinde, bu tür eylem ve operasyon yapanlar rahmetle anılmamıştır, hiçbir zaman da kazançlı çıkmamışlardır.” dedi.

Türkiye'nin akıl tutulması yaşayan bir iktidarla karşı karşıya olduğunu ifade eden Çayır, “Gücü elde tutan, devletin kurumlarını kullanarak birilerini susturmak, işine gelmeyenleri yok etmek, alkış tutmayanlara haddini bildirmek gibi bir yola tevessül etmiş görünüyor. Bu ne yazık ki uzun zamandır devam ediyor. Halbuki farklılığı yaşatmaya çalışsa, kendilerine muhalefet edenlerin niye muhalefet ettiğini anlamaya çalışsa, kendi gibi düşünmeyenlerin niye farklı düşündüklerini idraka çalışsalar, Türkiye ve kendileri için daha hayırlı olanı yapmış olurlar. Ama şuan geldiğimiz bu noktada gözdağıyla, yıldırmayla, polisi, yargıyı kullanarak, devletin bir takım aygıtlarını kullanarak, Akın Bey'in şahsında grubuna bir baskı, yıldırma operasyonu başlatılmış durumda. Bir insanın ailesine, çocuklarına baskı uygulamak bu dönemin, demokratik ülkenin karı değil, alışkanlığı da değil.” şeklinde konuştu.

'NE YAZIK Kİ ÜLKE AKIL TUTULMASI YAŞAYAN BİR İKTİDARLA KARŞI KARŞIYA'

Bu operasyonların ara rejimlerde ve darbe dönemlerinde alışık olunan operasyonlar olduğunu kaydeden Çayır, “Hiçbir zaman da bu darbe dönemlerinde, bu tür eylem ve operasyon yapanlar rahmetle anılmamıştır, hiçbir zaman da kazançlı çıkmamışlardır. Bu tutumlarıyla iktidar sadece kendi kaybetmiyor. Türkiye kaybediyor, imaj kayboluyor, hepimiz birlikte kaybediyoruz. Birlikte yaşamanın hazzına, farklılıklarımızı birlikte ileriye taşımanın zevkine varabilmeliyiz. Ne yazık ki ülke akıl tutulması yaşayan bir iktidarla karşı karşıya. Ben bu tür davranışların derhal son bulmasını arzularım. Yoksa bu çıkmaz sokak.” diye konuştu.