Olay, dün akşam saatlerinde Dinek Mahallesi'ndeki restoranda yaşandı. İddiaya göre, Taner D. ve Yunus D. geldikleri restoranda Hayreddin Süvari'ye henüz bilinmeyen nedenle pompalı tüfekle ateş açtı. Hayreddin Süvari göğsüne isabet eden saçmalar nedeniyle ağır yaralandı. Olayı haber alıp gelen Hayreddin Süvari'nin kardeşi Şükrüllah Süvari de kavgaya dahil oldu. Tarafların birbirine silahla ateş etmesi sonucu Şükrüllah Süvari ile Taner D. yaralandı. Yunus D. ise olay yerine gelen İsmail Z. ile otomobille kaçtı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi gönderildi. Yapılan incelemede Hayreddin Süvari'nin öldüğü tespit edilirken, yaralılar Şükrüllah Süvari ile Taner D. ambulansla ilçedeki özel hastaneye sevk edildi.

Polis, kaçan Yunus D.'nin 'tehdit', 'kasten yaralama' ve 'genel güvenliğin tehlikeye sokulması', İsmail Z.'nin de 'kasten yaralama' suçundan çok sayıda kaydı olduğu öğrenildi. Zanlıların kaçtığı otomobili Hacımehmetli Mahallesi'nde terk edilmiş halde bulan polis, olayda kullanılan pompalı tüfeği de araçta ele geçirdi. Polis kaçan zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.