Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde gece vatandaşların uykuda olduğu saatte düşen bomba vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı.

Gece 02.45 sularında Bahçelievler Mahallesi'nin hemen yanındaki dere yatağına patlayıcı askeri mühimmat olduğu iddia edilen bomba düştü. Patlama sebebiyle dere yatağında büyük çukur oluştu. Taş ve çamurlar çevreye yayıldı. Patlamanın şiddeti ile dere yatağına yakın ev ve iş yerlerinin camları kırıldı, araçlar hasar gördü. Suriye tarafından geldiği değerlendirilen patlayıcı/askeri mühimmat düşmesi sonucu 2 kişinin yaralandığı bildiirildi.

Dere yatağının hemen yanında oturan Ali Diptuku adlı vatandaş elindeki bomba parçalarını göstererek, büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğünü söyledi. Reyhanlı'da yaşanan üçüncü patlama olayına da şahi olduğğunu söyleyen Ali Diptuku, "Gece yarısı patlamanın şiddeti ile neye uğradığımızı şaşırdık, kalktık evlerimizin ve arabamızın camları kırıldı, mutfaktaki kapımız yere düştü. Neye uğradığımızı şaşırdık. Allah'tan bomba dere yatağına düştü, şayet evlere yakın bir yere düşseydi can kaybı olabilirdi." dedi.

Olayla ilgili Hatay Valiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "25 Mart 2015 Çarşamba günü saat 02.35 sıralarında ilimiz Reyhanlı ilçesi Bahçelievler Mahallesinde bulunan dere yatağına Suriye tarafından geldiği değerlendirilen bir patlayıcı/askeri mühimmat düşmüştür. Patlayıcının düştüğü yerin yakınında bulunan evlerde küçük çaplı maddi hasar meydana gelmiş, iki kişi hafif şekilde yaralanmıştır. Olayla ilgili adli ve idari tahkikat sürdürülmektedir."