İş dünyasından oluşan heyet, seçim sonrasında siyasi partileri dolaşmaya devam ediyor. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, erken seçimin en son alternatif olduğunu vurgulayarak “Şu partiyle bu parti kursun.. Bu bizim işimiz değil.” dedi.

TOBB başta olmak üzere TESK, Türk-İş, TİSK, HAK-İŞ ve Türk Kamu-Sen, Memur-Sen, TUZOK yetkililerinden oluşan heyet, MHP Genel Merkezi’nde Genel Başkan Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Yaklaşık bir saat süren görüşme sonrası heyet adına açıklamayı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu yaptı. Hisarcıklıoğlu, dün Başbakan Davutoğlu, bugün CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli’yi heyet olarak ziyaret ettiklerini anlatarak, Meclis’teki temsilin yüksek olmasını Türk demokrasisi açısından sevindirici bulduklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu, “Çıkan tabloya göre bir an önce koalisyon hükümetinin kurulmasını talep ettiğimizi ifade ettik. Erken seçim en son alternatif, olmazsa olmazı olarak görüyoruz. Özellikle dışardaki gelişmeler, ekonomideki alınması gereken tedbirler kapsamında hızlı bir hükümetin kurulmasına ihtiyaç olduğunu sayın genel başkana diğer üç genel başkana ilettiğimiz gibi ilettik.” diye konuştu. Çözüm sürecinin gündeme gelip gelmediği sorusuna Hisarcıklıoğlu, “Sayın genel başkan kendi görüşünü ifade etti” demekle yetindi.

‘BİZİM İŞİMİZ DEĞİL’

Koalisyon alternatifleri konusunun gündeme gelmediğinin altını çizen Hisarcıklıoğlu, “Şu partiyle bu parti kursun.. Bu bizim işimiz değil. Bu, Meclis’teki partilerin kendi kurullarıyla karar verecekleri bir şey. Bizimki, bir an önce kurulması. Erken seçimin, en son alternatif olarak düşünülmesi.” dedi.