Dünyanın en büyük festivali olarak anılan Brezilya’nın uluslararası karnavalı 13-18 Şubat tarihlerinde Rio de Janeiro şehrinde düzenlenecek. Bu sene 450. yılını kutlayan Rio de Janeiro şehrine 1 milyon turistin akın etmesi bekleniyor. Otellerin yüzde 75’inin bir hafta önceden dolduğunu açıklayan otel yöneticileri, gösterilen ilgiden mutlu olduklarını açıkladılar.

Ülke ekonomisine 1 milyar dolar giriş yapmasını sağlayan karnavalda bu sene yine Rio de Janeiro’daki samba okulları kıyasıya mücadele edecek. Her okulun farklı temalarla yarıştığı karnavalda, en çok dikkat çeken tema ise “Binbir gece masalları” oldu. Okulların birbiriyle yarışmasının yanı sıra sokaklarda müzik grupları, balolar ve partiler turistlerin en çok ilgisini çekecek yerler olarak gösteriliyor Büyük bir açılışla başlayacak olan karnavala, dünyanın çeşitli ülkelerinden bir çok ünlü ismin de gelmesi bekleniyor.

Öte yandan su kriziyle savaşan Brezilya’da, yerel hükümetler tarafından billboardlara hazırlanan “suyu koruyun” mesajı şehrin her tarafına asılmış durumda. Ülkenin bazı şehirlerinde su israfını önlemek için belediyeler tarafından karnavallar iptal edildi.