Rize’de dün gece yarısından sonra etkili olan şiddetli yağış, bir çok yerde su taşkınlarına ve heyelana neden oldu. Can kaybının olmadığı afette, bazı evler ile yollar hasar gördü ve araçlar sel sularına kapıldı.

Şiddetli yağış, özellikle Güneysu ilçesi ile Muradiye beldesi ve il merkezinde hasara yol açtı. Güneysu ve Salarha derelerinin taşması sonucu karayollarında hasar oluştu. Bir hidroelektrik santralinin de zarar gördüğü sel ve taşkınlarda, 3 araç sel sularına kapıldı. Etkili yağış, Güneysu Ballıdere ve Kıbledağı köylerinde de ciddi hasara neden oldu. Taşkın ve heyelanlar nedeniyle birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Evler ve araçlar sel suları altında kaldı. Risk oluşturan evlerdeki vatandaşlar, güvenlik gerekçesiyle tahliye edildi.

Ballıdere köyü yolu heyelan nedeniyle 3 yerden kapandı. Köy sakinlerinden Ali Kabaosmanoğlu’nun 3 katlı evinin önünde heyelan oldu. Sel suları nedeniyle evinin altı oyuldu, zemin katı su bastı. Muradiye belde merkezi de sel sularının taşıdığı balçıkla kaplandı. Rize şehir merkezinde ise bir araç çöken istinat duvarının altındı kaldı. İstinat duvarı çöken 7 katlı bina güvenlik nedeniyle boşaltıldı.

Bölgede hasar tespit ve onarım çalışmalarına başlandı.