Rize Ülkü Ocağı, Ege Üniversitesi’nde öldürülen Ülkü Ocağı Ege Üniversitesi Başkanı Fırat Yılmaz Çakıroğlu için anma programı düzenledi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kampüsü’nde düzenlenen anma programına ve basın açıklamasına farklı görüşten çok sayıda öğrenci katıldı. Kalabalık grup dev bir Türk bayrağı açarak kampüs binası önünde toplandı. İlk önce Çakıroğlu ve diğer şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Ardından Rize Ülkü Ocağı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Teşkilat Başkanı Okan Yener tarafından basın açıklaması okundu.

Açıklamada, şöyle denildi: "Günümüzde çok sık kullanılan milli şuur; sözlük anlamı ile bir milletin ortak anlayışını, idrak ve sezgisi olarak tanımlanır. Fırat kardeşimiz milli şuur ile ülkesine, milletine, dinine ve bayrağına olan tutkusu dolayısı ile bu değerlere düşman kişiler tarafından şehit edilmiştir. Fırat kardeşimiz şehit edilmiştir. Ancak onun da sahip olduğu milli şuur ile yetiştirilen milyonlarda Türk genci bulunmaktadır. Bizi asıl üzen ise bu değerler için canını vermeye hazır milli şuur sahibi gençlerin üvey evlat olarak görülmesidir. Bizler vatanımız için canımızı vermeye hazırken neden vatan hainlerine ayrıcalık tanınmaktadır. Bizleri kendi ayrıcalıklarına sahip çıkmak zorunda bırakanlar bilmelidir ki değerlerimiz uğruna gerekirse ölür gerekirse öldürürüz."

Basın açıklaması sonrası kalabalık grup sloganlar attı. MHP Rize İl Yönetimi, Türk Ocakları Rize Şubesi, Rize Ülkücü Ocakları yönetimlerinin de destek verdiği etkinlik basın açıklamasının ardından son buldu. Etkinliğe farklı görüşlerden öğrencilerin de destek verdiği görüldü.