Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Kaçkar Dağları'nın eteğindeki Meşeköy köyünde yörenin eski adıyla düzenlenen 8'inci Petran Kayak Şenliğinde, lazboard adı verilen tahtalarla yarış yapıldı. Nefes kesen yarışlarda aynı anda dik yamaçtan lazboardla çıkış yapan 35 kayakçıdan kimileri çarpıştı kimileri ise takla attı.

Kaçkar Dağları'nda 8 yıl önce helikopterli kayak sporu Heliski'nin başlamasıyla profesyonel kayakçılara özenen İkizdere ilçesi Meşeköy köyü sakinleri de dedelerinin karda kaydığı tahtaları yeniden ortaya çıkardı. Snowboard sporundan esinlenerek 'Lazboard' adını verdikleri tahtalarla 7'den 77'ye kayak yapan köylüler her yıl düzenledikleri şenlikle ilgi çekiyor.

Yörede lazboard adı verilen, köylülerin ise "üzme tahtası' olarak adlandırdığı tahtalarla dik yamaçlardan aşağıya kayak yapan köylüler nefes kesen gösteriler gerçekleştirdi. Bu sırada dengesini kaybederek düşen bazı köylüler hafif şekilde yaralandı. Köylülerden sonra kimi vatandaşlar 'lazboard'la kimi vatandaşlar ise naylonlarla kayak yaptı. 250 metrelik parkurda 35 kayakçı lazboardla aynı anda dik yamaçtan kaydı. Nefes kesen yarışlarda kayakçılardan kimileri çarpıştı, kimileri ise takla attı. Yarışmalarda dereceye girenlere oyun seti, ısıtıcı ve el feneri hediye edildi.