Üç snowboard sporcusunun karlı tepelerde yaşadığı snowboard macerası, Red Bull Media House yapımı 'Macera Peşinde' video serisinin yeni sezonuna konu oldu. Snowboard milli takımı üyeleri Berk Mutlu ve Kerem Gürdal, snowboard ve wakeboard eğitmeni arkadaşları Süleyman Atlı’nın katılımıyla, kayak tutkularını kayak merkezlerinin ötesine taşıyor.

Macera Peşinde’nin yeni bölümü, snowboardun doğum yeri olduğu söylenen Rize’nin Petran köyünde çekildi. Kaçkarlar’daki köy, köylülerin bir ulaşım aracı olarak kullandığı Petranboard’larla tanınıyor. Yüzyıllar önce keşfedilen ve halk arasında Lazboard olarak da bilinen Petranboard’lar, bugünkü anlamıyla snowboard’un da atası sayılıyor.

Snowboard’cular Petran macerasında hem Petran tepelerinde snowboard yaptı, hem de köylülerle birlikte Petranboard’u denedi. Üzerinde bağlama olmaması nedeniyle snowboard’dan daha çok zorlanan kayakçılar, Petranboard’un hızına hayran kaldı. Köylülerse hayatlarında ilk kez snowboard’u denedi ve doğal yetenekleri sayesinde başarıyla kaydılar, hatta Petranboard’un ardından snowboard’u yavaş bulduklarını söylediler.