Robert Koleji, puanı yetmemesine rağmen okula yerleştirilen öğrenciye karşı açtığı davayı kaybetti. Öğrenci okula kaydedilirken, okul iptal davası açmaya hazırlanıyor.

Cumhuriyet’ten Figen Atalay’ın haberine göre, tepkiler üzerine kaydı engellenen öğrencinin ailesinin açtığı yürütmeyi durdurma davası öğrenci lehine sonuçlandı. Mahkeme, Robert Kolej’in ‘Aynı yıl içinde farklı sistemde öğrenci almak, eğitimde fırsat eşitliği ilkesine aykırıdır ve nakille alım yönetmeliğine uymuyor’ şeklindeki itirazını kabul etmedi. Bunun üzerine “okul ve idari personelin mahkeme kararının gereğini yerine getirmeme suçlaması ve bunun cezai yaptırımları ile karşılaşmaması için” öğrenci kaydedildi. Okul iptal davası açmaya hazırlanıyor.

Robert Kolej’in mezunlarına yaptığı yazılı açıklamada, “Bildiğiniz gibi ilgili öğrencinin okulumuza kaydedilmesi bugüne kadar birçok kez talep edilmiş, bu talepler okulumuzca reddedilmiştir. Ancak konuyla ilgili olarak halen süren davada 27.05.2015 tarihinde verilen ve Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 19.06.2015 tarihinde okulumuza tebliğ edilen yürütmeyi durdurma kararı uyarınca verilen yargı kararına uyma yükümlülüğümüz doğmuştur” denildi.