Uludere'de yaşanan ölümler, 3. yılında Bursa Kent Meydanında kınandı. Her ölen insan için temsili bir mezar taşı getirilen alanda, bombardımanda ölenler için birer mum yakıldı. Ölenlerin resimleri, 'Roboski'nin hesabını soracağız' yazılı pankart ile siyah bir çelenk de alana getirildi.

Burada basın açıklaması yapan HDP Bursa İl Eş başkanı Yüksel Akgün, "Roboski'de bundan 3 yıl önce devletin savaş uçakları, çoğu çocuk ve genç 34 insanı katletti. Yaşamını sürdürmek için büyük tehlikeleri göze alarak sınır ticareti yapanları bombaladı. Roboski katliamının üzerinden üç yıl geçti, ancak sorumlular hala yargı önüne çıkarılmadı. Roboski'li Kürt ailelerin payına ise suçlanmak, azarlanmak, soruşturulmak ve tutuklanmak düştü. Roboski katliamında yakınlarını kaybedenlere bir özür bile çok görüldü." şeklinde konuştu.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından olayda ölenlerin isimleri okunurken, hep bir ağızdan 'Yaşıyor' denildi. Burada toplananlar, ardından 'Katil AKP hesap verecek', 'Roboski'nin hebası sorulacak', 'Katil devlet Kürdistan'dan defol', 'Katil devlet hesap verecek' şeklinde sloganlar attı.

Eylem ve basın açıklamasının ardından üzerinde Roboski yazan siyah çelenk, HDP İl Eş Başkanı Yüksel Akgün ve beraberindekiler tarafından AK Parti il binası önüne bırakıldı. Eyleme katılanların tamamının AKP il binasına kadar gelmesine izin verilmedi. Yalnızca Akgün ve beraberindekilere izin verildi.

Yüksel Akgün, burada yaptığı açıklamada ise "Bu siyah çelenk üç yıl önce Türkiye'nin alnına sürülen kara lekenin unutturulmaya çalışılmasını, sorumlularının bulunmamasını ve bunun siyasi sorumlusu olan AK Parti hükümetini protesto içindir." dedi.