Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın tam karşısına dikilen ‘Otorobot' heykelinin yerine dikilecek dinozor belirlendi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter'dan açıklama yaparak, robotu kaldırıp yerine dinozor koymaya karar verdiklerini belirtti. Dikilecek dinozorun ismini ve hangisi olması gerektiğini takipçilerine sordu. Gelen cevaplar üzerine 7 numaralı dinozoru seçen Gökçek'e cevap veren bazı kullanıcıların tweetleri ise güldürdü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çiftlik Kavşağı'na dikilen ‘Otorobot' heykelinin yerine 40 metrelik dev bir dinozor heykeli koymak istediğini daha önce açıklamıştı. Twitter'dan açıklama yapan Gökçek, robot hakkında suç duyurusunda bulunan Mimarlar Odası Ankara Şubesi'ni bir kez daha hedef alarak, "Bizim otorobot başta Mimarlar Odası olmak üzere bazı solcuların kimyasını bozdu. Demediklerini bırakmadılar. Ne de olsa kentimizin mimar adayları (Gerçi ben okulda hocaları olsam, 70 sene bunlara diploma vermem ama). Sonunda hatırlarını kırmayalım dedik ve otorobotu kaldırmaya karar verdik. Yerine Ankapark dinozorlarından birini koymaya karar verdik." dedi.

Takipçilerinden öneri alan Gökçek şunları yazdı: "Özellikle Mimarlar Odası'nın kanaatleri bizim için inanılmaz önemli. Bize tenkit yöneltmemeleri için şimdi kendilerine elimizdeki dinozorlardan örnekler atacağım. Mimarlık dışında da her konuda kanaat ileri sürmeyi görev edinen Mimarlar Odası'ndan ve twit aleminden hangi dinozoru otorobot yerine koymamız gerektiği konusunda yardım istiyoruz."

Dinozorun belirlendiği mini Gökçek anketinde Twitter kullanıcıları ilginç önerilerde bulundu. Bir kullanıcı, "Dinozor eti yenir mi? Gerçi denemek lazım... Düşünsene Ankara'nın göbeğinde etinden döner yaptırdığını? Missss..." derken, bir başkası, "Başkanım bence 7. Hem kaydırak olarak da kullanır çocuklar" diye yazdı. ‘Dinocan', ‘Ankadino', ‘Demozilla', ‘Ankasaurus' gibi isim önerilerinin geldiği isim bulma anketi sonrası Gökçek, 7 numaralı, uzun boyunlu dinozoru koyacaklarını söyledi.