Rojava'da IŞİD ile girdiği çatışmada 18 Haziran'da yaşamını yitiren Aysel Engin Hakkari’de toprağa verildi. Cenazeye, HDP İl Eş Başkanları Rahmi Temel, Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, Hakkari Kent Konseyi Sözcüsü Perihan Kahraman, Meya-Der, Kurdi-Der, İHD ve KESK’in de aralarında bulunduğu sivil toplum örgütü yöneticileri, Engin’in yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Aysel Engin’in yakınları ile Meya-Der yöneticileri tarafından bugün sabah saatlerinde Şırnak'ın Silopi ilçesinden alınan cenaze il merkezine, oradan Hakkari Devlet Hastanesi’ne getirildi. Cenaze hastaneye kaldırıldığı sırada Engin’in yakınları duygusal anlar yaşadı. IŞİD aleyhine atılan sloganlar eşliğinde Hakkari Devlet Hastanesi morguna kaldırılan cenaze, burada bir süre bekletildikten sonra şehir girişinde bulunan mezarlığa doğru yola çıkartıldı.

Engin’in çiçeklerle süslenmiş tabutu kadınların omuzunda mezarlığa getirilirken, burada kılınan cenaze namazı ardından alkışlar eşliğinde toprağa verildi.