Bitlis’in Tatvan ilçesinde terör örgütü tarafından düzenlenen roketatarlı saldırı sonucu hasar gören polis lojmanları ve polis kulübesinin onarımı yapıldı.

Dün gece saat 24:00 sıralarında teröristler tarafından Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün Cumhuriyet caddesi üzerinde bulunan polis lojmanlarına yapılan roketatarlı saldırı sonrası hasar gören polis lojmanları ve polis kulübesi için onarım ve tadilat çalışması başlatıldı. Gün ağarmasıyla birlikte gece saatlerinde yapılan saldırının boyutu da ortaya çıkarken, hasar tespit ve onarım işlemleri de hızla yapılıyor. Kurşun izleriyle delikler oluşan bina duvarına dev Türk bayrağı asıldığı görülürken, güvenlik önlemlerinin de üst seviyeye çıkarıldığı gözlendi.

İlçede ilk olarak Aydınlar mahallesinde cereyan eden olaylar, daha sonra ilçenin farklı yerlerinde devam etti. Çıkan olaylar neticesinde göstericiler tarafından Fatih mahallesinde bir araç ateşe verilirken, Esentepe mahallesinde devriye gezen polis aracına kimliği belirsiz kişi yada kişilerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Ardından ilçenin Cumhuriyet caddesi üzerinde bulunan polis lojmanları ve polis noktasına kimliği belirsiz 3 kişi tarafından önce roketatarlı saldırı yapıldı. Ardından ise uzun namlulu silahlarla polislere ateş açıldı. Yapılan saldırıya emniyet güçleri hemen karşılık verdi. Yaşanan çatışma sonrası örgüt üyeleri geldikleri yönden olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Çıkan çatışmada sivil bir şahsa ait bir araç zarar gördü. Çıkan olaylardan sonra çalışma başlatan güvenlik güçleri olaylarla ilgili 3 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı.

SALDIRI ANI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Diğer yandan, dün akşam polis lojmanlarına yapılan roketatarlı saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı. Polis lojmanları önüne gelen teröristlerin roketi ateşlemesi ve ardından diğer teröristlerin lojmanları taraması çevrede bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Saldırı sırasında güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, teröristlerden biri lojmanların önüne gelerek elinde bulunan roketi ateşliyor. Roketatarlı saldırıyı gerçekleştiren şahsın kaçması ile yanında bulunan 2 kişinin lojmanları taraması saniye saniye kameraya yansıyor.