İzmir’de bonzai uyuşturucudan fenalaşan gence müdahale eden Yenişehir Romanları Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Ali Yangır, “Bizim ciğerimiz yanıyor, içinde evladımız yanıyor. Gençleri bu illetten kurtarmak için mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim.” dedi.

Yenişehir Mahallesi’nde bonzai uyuşturucu maddesi alarak fenalaşan bir öğrenci, Hilâl Metro İstasyonu yakınında yere yığıldı. Durumu farkederek yardım eden Dernek Başkanı Yangır, gençleri uyuşturucu maddelerden uzaklaştırmak için elinden geleni yaptığını söyledi. Fenalaşan öğrenci, 112 Acil Sağlık ekibi tarafından müdahale edilerek hastaneye kaldırıldı. Uyuşturucudan gençleri uzaklaştırmak için mücadele ettiğini belirten Yangır, “Dört sene önce Dünya Romanlar Günü'nde şimdiki Cumhurbaşkanı'na, o zamanki Başbakan'a bu konuyla ilgili bilgi ve doküman verdim. O zamanlar bonzai bu kadar bilinmiyordu ama Roman mahallelerine girmişti ve ciğerimiz yanıyordu.” dedi. Özenti ve meraktan birçok gencin bu illete bulaştığını ifade eden Yangır, “Gençler, bir kere denedikten sonra ya bağımlı oluyorlar ya da bir anda kaybediyoruz. Gençlere bunun zararlarını ve içten bitirip kısa sürede öldürücü etkisini anlatıyoruz.” diye konuştu.

'ROMAN MAHALLELERİ BU İLLETİN ESİRİ'

Bilhassa Roman mahallelerinin bu illetin esiri olduğunu söyleyen Ali Yangır, "Hani bu işleri yapanlar terör suçundan yargılanacaktı? Yakalanan, iki ve üç ay sonra serbest. İnsanlarımız duyarsız davranıyorlar. Bu gencimizin annesi babası, onu okulda biliyor, oysa o bir arkadaşının vasıtasıyla buraya gelip bu illeti alıyor. İşte hali. Emniyet güçlerimiz, böyle yerlerde 24 saat gece gündüz uygulama yapmalı." dedi.

'BİZİM CİĞERİMİZ YANIYOR'

Bonzainin eroinden beter olduğunu ve kendi mahallelerinin sürekli uyuşturucu ile algılanmaması gerektiğini dile getiren Yangır, “Yeter artık, her gün ölmektense bir gün ölelim fakat mahallemizin gençlerini bu illete bulaştırmayalım.” diye konuştu. Anne ve babalara seslenen Yangır, şunları söyledi: “Bizim ciğerimiz yanıyor, içinde evladımız yanıyor. Gençlerimize, bilhassa bu çirkin illete müptela olan, bu illetle iç içe yaşayan gençlerimize sesleniyorum. Sabırlı olun; kimi insan yaşadığı zorlukları bahane ederek Allah’tan uzaklaşır, kimi insan da yaşadığı zorlukları vesile edip Allah’a yakınlaşır. Zorluğun sonunda doğan bir ferahlık vardır. Eğer elleriniz diken yaralarıyla kan revan içinde kaldıysa güle dokunmanıza çok az kalmış demektir. Dualarımız sizlerle.”