Samsun Emrullah Efendi Ortaokulu, devam problemi yaşayan öğrencilerini okula ritimle bağladı.

9 yıl önce 'Yeteneklerimle Eğitilmek İstiyorum' projesiyle çalışmalara başlayan okulda, Görsel Sanatlar Öğretmeni Süleyman Yıldırım şefliğinde dev bir ritim grubu oluşturuldu. Canik Başarı Üniversitesi'nin Bahar Şenliği programında maharetlerini sergileyen öğrenciler, üniversiteli abi ve ablalarını kendilerine hayran bıraktı.

Devam problemi yaşayan öğrencilerin okula devamlılığını sağlamak için projeyi hayata geçirme gereği duyduklarını söyleyen Emrullah Efendi Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Süleyman Yıldırım, "Okulumuz, Roman mahallesinde. Öğrencilerin devam sorunu hat safhada. Çocuklar okula gelsinler diye böyle bir proje yaptık. Çalgı olunca çocuklar okula geldiler. Devamında proje yuvarlandı gitti. Sağ olsunlar büyüklerimiz de hep destek oldular. Kaymakamlık ve Valilik de bize destek oldu bu konuda. Şimdi çocuklarımızla 100 kişilik bir grubumuz var. Hem okulu sevdiler hem de devamlarını sağladık. Açılışlara gidiyoruz. Çocuklar mutlu oluyor. 8 -9 senedir devam ediyor bu grubumuz. Bu bir projeydi. ‘Yeteneklerimle Eğitilmek İstiyorum’ projesiydi. İlk başta öyle başladık. Bu, kar yumağı gibi yuvarlandıkça büyüdü." dedi.

Eğitimin yalnızca duvarların içine çocuğu alıp da akademik olarak eğitmek olmadığını kaydeden Yıldırım, "Biz öğretimin yanında eğitimi de ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Çocuk ritim yaparak hayatın ritmini kazanıyor. Yani elini ayağını kullanmasını öğreniyor. Duracağı yeri biliyor. Konuşmasını, oturmasını, kalkmasını öğreniyor." diye konuştu.