Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dolmabahçe Çalışma Ofisinde Roman temsilcileri ve kanaat önderleriyle biraraya geldi. Toplantı çıkışında konuşan Romanlar, verilen vaatlerin yerine getirilmesini beklediklerini açıkladı.

Başbakan Davutoğlu, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Roman vatandaşların önde gelenleriyle bir araya geldi. Romanların sorunlarının ve hükümetin Romanlarla ilgili politikalarının masaya yatırıldığı toplantı çıkışında katılımcılar düşüncülerini aktardı. Çıkışta basın mensuplarına görüşmenin içeriğiyle ilgili düşüncelerini aktaran sanatçı Kibariye, "İçerisi çok güzel geçti ben burda olmaktan çok mutluyum iyi ki çağırdılar. Ağladım çok ağladım çünkü çok duygusal laflar vardı. Ama gerçeklerdi. Çünkü ben insan ayırmıyorum insan insan diyorum herzaman. Yıllar evvel ben çok ezilmiştim onları anlattım zaten duyarsınız yaram yok gocunacak çok şükür. Ben ne diyorum biliyor musunuz? İnsana insan gibi muamele yapılsın her zaman kim olursa olsun. Başbakanımız da bizimle alakalı çok güzel kelimeler muhabbetler yaptı. İşte halledilecek hayırlısıyla o kadar çok sözler verildi ki o kadar güzel muhabbetler yapıldı ki ben ağlamaktan kahvaltımı edemedim. Çünkü herkesin kendine göre derdi var kimse mükemmel değil, acısız değil. İnşallah güzel şeylere varılacak üzgün girdim mutlu çıktım." dedi.

KOSKOCA BAŞBAKAN VERDİĞİ SÖZÜ TUTMAZ MI? TUTAR TABİ

Bir basın mensubunun Başbakan sözler verdi bunlar yeterli mi sizce? Şeklindeki sorusuna Kibariye, "Valla sözler yerine geldiği zaman ben kendi sözümü yerine getiririm. Daha önceden verilen sözlerden haberim yok. Ama şuanda burada konuşulanlar sözlüydü. Ben inançlı bir kadınım inanıyorum. Bir parmak bal versen hemen inanırım. Ama koskoca Başbakan önce Rabbim tabi sonra Başbakan dediğiniz sözünü tutmaz mı tutar tabi. Okadar güzel laflar etti ki ben inandım hayırlısı olur inşallah. Ama çok tatlıydı içerisi vıcır vıcır Başkanımız küçücük böyle çok şeker çok tatlı çok sevdim iyi ağırladılar bizi. Bizim Romanlarımız aydınlandı, ben rahatladım." diye yanıt verdi.

Bir Roman dernek başkanı ise, "İnşallah bu süreçte çok önemli müjdeler vardı, kentsel dönüşüm, istihdam, eğitimle alakalı bir çok konuda. Bugün Türkiye'nin bütün Roman dernek ve federasyon başkanları buradaydı. Katılımcıların hepsi sorunlarını en iyi şekilde iletti. Biz Türkiye'de Roman vatandaşların özellikle kentsel dönüşümle, eğitim sorunlarını belirttik. En önemli sorunlardan birisi de istihdam sorunuydu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'da bu konuyla ilgili gerekli bilgi ve geçmişteki çalışmalarını bize anlattılar. Bundan sonraki çalışmalarda düğmeye daha iyi basıldı." dedi.