Sermayesi en güçlü üç bankadan biri olan Bank Asya’nın yönetiminin algı oluşturmak amacıyla BDDK tarafından görevden alınmasına, toplumun farklı kesimlerden tepkiler artarak devam ediyor. İzmir’deki Roman vatandaşlar da Bank Asya’ya yapılanları kendi usullerince protesto etti. Konak ilçesi Yenişehir semtinde bulunan Bank Asya Gıda Çarşısı Şubesi’ne davul zurna eşliğinde giden Romanlar, her zaman yanında oldukları mesajını verdi.

Yenişehir Mahallesi Muhtarı Ali Yangır, “Bunların yaptığı, mazlumların ahını almaktan başka bir şey yapmıyor. Milletin bankası. Faiz vermeyen, milletin teveccühünü kazanmış bir banka. Yukarıdan gelen bir emirle, tahakkümle bu millete çile çektiriyor bunlar, başka bir şey yapmıyorlar.” dedi. Davul zurnayla kendi tarzlarında bir protesto yaptıklarını belirten Muhtar Yangır, haksızlığa dur demek için, Bank Asya’ya destek vermek için geldiklerini, milletin yaşananları görüp uyanması gerektiğini söyledi. Yangır, “Bunlar çok haksızlık yapıyorlar, mazlumlara iftiralar atıyorlar. Çok ayıp bir şey yapıyorlar, hem ülkemizi dışa karşı küçük düşürüyorlar. Doların fırlaması, ekonominin bozulması bunlara sebep veriyor. Bunların yaptığı hiç iyi bir şey değil. Egolarını tatmin etmek için bunları yapıyorlar ama mazlumun da Allah’ı var.” diye konuştu.

'SAFIMIZI BELLİ ETTİK'

Romanların az çok demeden destek için paralarını Bank Asya’ya yatırdığını da belirten Muhtar Yangır, “10 lira da olsa hesap açıyoruz. Biz safımızı belli ettik, Romanlar, bilhassa Tepecik’teki Romanlar safını belli etti. Haksızlığa dur demek için 5 lira da 10 lira da olsa gelip hesap açıyoruz.” sözleriyle desteklerinin süreceğini vurguladı.

Öte yandan dün olduğu gibi bugün de binlerce İzmirli, Bank Asya şubelerinde haksızlığa tepki amacıyla yeni hesap açtırdı, hesaplarının üzerine para yatırdı. Şubelerde yoğunluk gün boyu sürdü. Bank Asya İzmir Şubesi önünde gün boyu, ‘Çekmeye değil, yatırmaya geldik’, ‘Bank Asya bizimdir, bizim kalacak’, ‘Helâle haram karıştırmayacağız’, ‘Bank Asya seninleyiz’ pankartları eşliğinde demokrasi ve adalet nöbeti devam etti. İsmini vermeyen yaşlı bir kadın, imkanı ölçüsünde destek için para yatırdığını, 1 trilyonu olsa gözünü kırpmadan yatıracağını belirterek, “Hocaefendi ağladıkça, üzüldükçe içim kan ağlıyor. Batmaması için paramı emanet ettim gidiyorum. Biz böyle kardeşlik istemiyoruz. Biz kardeşiz diye bütün reyleri toplamıştım, haram zehir zıkkım olsun. Paranızı çekmeyin, yatırın, Bank Asya dimdik ayakta duracak.” çağrısı yaparak şubeden ayrıldı.