Bursa’da Roman vatandaşların yaşadığı sokakta düğün esnasında çıkan kavgada 3 kişi hayatını kaybetti, 6 kişide yaralandı. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Üzücü olay dün gece Yıldırım ilçesi Hacivat Mahallesi B/244. Sokak'ta yaşandı. Roman vatandaşlar tarafından gerçekleştirilen düğün esnasında iki otomobille gelen kimliği belirsiz 3 kişi tabancalarla ateş açtı. Düğüne katılanların büyük panik yaşadığı saldırıda 9 kişi yaralandı. Yaralılar Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma, Muradiye Devlet ve Çekirge Devlet ve özel bir hastaneye kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen ile 1 çocuk ve 1 kadın öldü. Yaralanan 6 kişinin ise tedavilerine devam ediliyor.

Saldırı sebebiyle çok sayıda roman vatandaş hastanelerin önüne akın etti. Güvenlik güçleri bölgede yaptıkları araştırmada Doğanevler Mahallesi'nde bulunan dere boyunda çalılıklar arasına gizlenen isimleri açıklanmayan 2 kişiyi silahları ile birlikte gözaltına aldı. Polis kaçtığı belirtilen bir kişiyi ise arıyor.

Saldırı sonrasında düğünün yapıldığı sokakta inceleme yapan polis çok sayıda boş kovan buldu. Saldırganlara ait olduğu belirlenen iki evin çevresinde saldırıya karşı Çevik Kuvvet ekipleri tedbir aldı. Ölenlerin cesetleri Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılan inceleme ardından otopsileri yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu'na götürüldü.