Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği’nin (RTGD) her yıl geleneksel olarak düzenlediği ‘Medya Oscarları’ ödülleri sahiplerini buldu.

RTGD’nin geleneksel olarak gerçekleştirdiği ödül töreni Rixos Otel’de gerçekleştirildi. Ödül törenine; RTGD Başkanı Deniz Güçer’in yanı sıra Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, medya ve sanat dünyasından bir çok kişi katıldı.

Ödül töreni açılış konuşmasını yapan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Medya ne kadar gelişirse gelişsin insan muhteva hala önemlidir. Bugün editoryal bağımsızlık, basın özgürlüğü ve basın ahlakı, demokratik basın gibi kavramlarını konuşuyorsa bunların hepsinin atık yaptığı insandır, insan faktörüdür. Medya üzerinde devam eden tartışmaların temel unsuru insan faktörüdür. Bu yüzden buradaki basın emekçilerinin, medya çalışanlarının, ödüle layık görülen bütün arkadaşlarımızın emekleri çok önemli. bunların bir şekilde takdire layık görülmesi, teşvik edilmesi bu da çok önemli.” ifadelerini kullandı.

ÖDÜL TÖRENİ

Törende protokolün elinden ödüllerini alan isimler ve programlar ise şöyle:

Yılın Gece programı - Mesut Yar Burada Laf Çok (CNN Turk), yılın belgeseli (jüri özel ödülü) - Türk Yıldızları (TRT), RTGD Cengiz Polatkan Ödülü - TRT Film Projesi, RTGD Nursal Tekin Ödülü - 7 Güzel Adam (TRT), yılın yerel televizyonu (jüri özel ödülü) - Kon TV, yılın radyo DJ (jüri özel ödülü) -Cem Ceminay, yılın ana haber bülteni - Ece Üner'in sunduğu Show TV Ana Haber Bülteni, yılın sabah programı - İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat (Fox TV), yılın spor programı - Artı Futbol, yılın yarışma programı - O Ses Türkiye (TV 8), yılın TV dizisi - Kara Para Aşk, yılın show programı - Güldür Güldür (Show TV), yılın kadın oyuncusu - Tuba Büyüküstün- Kara Para Aşk, yılın erkek oyuncusu - Küçük Ağa- Sarp Levendoğlu (Kanal D), yılın magazin programı - Söylemesem Olmaz (Beyaz TV), yılın radyosu - Karnaval Radyo Grubu