ADANA (AA) - Adana'da yatalak olan kayınbabasını başına çekiçle vurarak öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık İsmail Çilingir (37), öldürülen Selami Çilingir'in eşi Nadiye ve oğlu Aziz Çilingir ile avukatları katıldı.

Poliste ve tutuklandığı nöbetçi mahkemedeki savunmalarında kayınbabasını aile arasında ayrımcılık yaptığı için öldürdüğünü iddia eden Çilingir, mahkemede ifade değiştirdi. Kayınbabasını öldürmeye kendisini kayınvalidesi Nadiye ile kayınbiraderi Aziz’in azmettirdiğini öne süren damat Çilingir, cinayet anını şöyle anlattı:

"Kayınbabama bakmak onlara zor geliyordu. Olaydan 1 ay önce kayınvalidem ve kayınbiraderim beni çağırdılar. Kayınbabama ait arsa, bahçe ve minibüs durağını bana vereceklerini söyleyerek kayınbabamı öldürmemi istediler. Kabul etmek istemeyince kayınvalidem, 'eşimden boşatacağını ve çocuğumu elimden alacağını' söyleyerek beni tehdit etti. Bu tehdit üzerine öldürmeyi kabul ettim. Kayınvalidem, anahtarlığı ayakkabılığa koyacağını, çekiçle öldürmemi istedi. Olay günü, anahtarı alırken yanında çekiç de vardı. İçeri girdiğimde kayınbabam uyanıktı. Konuşmadan çekiçle başına vurup kaçtım. Kayınvalidem avukat tutacaktı, tutmadı. Ben de bu yüzden gerçekleri anlatmaya karar verdim."

Müşteki Nadiye ve oğlu Aziz Çilingir ise suçlamaları kabul etmeyerek, iftira atıldığını öne sürdü.

Mahkeme heyeti, katil zanlısı damat Çilingir'in iddiaları üzerine kayınvalidesi ve kayınbiraderi hakkında "Yakın akrabayı öldürmeye azmettirme" suçundan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Heyet, ayrıca ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen Çilingir'in cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığının belirlenmesi için Adana Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine gönderilip rapor aldırılmasını kararlaştırarak duruşmayı tanıkların dinlenmesi için erteledi.

Seyhan ilçesine bağlı Karakuyu Mahallesi'ndeki evde, 15 Kasım 2015’de 8 yıldır felçli olan 55 yaşındaki Selami Çilingir'i eşi Nadiye Çilingir öldürülmüş halde bulmuş, yapılan soruşturma sonunda katil zanlısının, damadı İsmail Çilingir olduğu ortaya çıkmıştı.