CHP kontenjanından adayı olduktan sonra ilk iki tur seçiminin ardından başkan adaylığından çekilen Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi Ali Öztunç, gazetecilere açıklama yaptı.

RTÜK'ün Bilkent'teki binasında yapılan ilk iki tur seçiminin ardından çıkışta konuşan CHP'nin RTÜK üyesi Ali Öztunç, başkanlık seçimlerinde adaylıktan çekildiğini ve ortaya çıkan süreci takip edeceklerini söyledi. "Durum bir uzlaşının olamayacağı şeklinde" diyen Öztunç, "Bu uzlaşının olamadığını görünce ben koltuk sevdalısı değilim, koltuk meraklısı değilim. Bir fedakarlık yapmak gerekiyordu. Bu fedakarlığı yapmakta bize düştü." ifadelerini kullandı.

CHP kontenjanını kullandığını dile getiren Öztunç, şunları söyledi: "Bu durum karşısında ben aday olmadım. Aday olmayarak daha farklı bir sonucun çıkması için arkadaşlarımıza başarılar diledik. Çıkan tablo ortada. Biz bundan sonraki süreci izlemeye, takip etmeye devam edeceğiz. Burada net bir şey var. Burada kan değişiminin yaşanması gerekiyor. Eski hataların yapılmaması gerekiyor. Yepyeni bir yönetimin gelmesi gerekiyor. Bu uğurda bize düşen görev neyse yaptık. Yarın yine yaparız."

Öztunç, burada partiler olarak değerlendirmemek gerektiğini belirterek, "Çünkü siyasi partiler yarışmıyor o kontenjandan üyeler. Üçüncü tur yapılmadı ve çıkacak sonuç önümüzdeki hafta görülecek. Kan değişimi sağlamak gerekiyor. Bir değişimi yaşatmak gerekiyor. Bir uzlaşı gerekiyor. TBMM seçimlerinde, başkanlık seçimlerinde yaşananlar burada da yaşanmasın diye ben üzerime düşeni yaptım ve adaylıktan çekildim. Aday olmadım. Başvurumu yapmadım. Arkadaşlar yarıştılar bu tablo ortaya çıktı." açıklamasını yaptı.