Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) seçim döneminde yapılacak olan yayınlarla ilgili medya hizmet sağlayıcı kuruluşlarına yönelik toplantı tarihleri ve yerlerini açıklandı. Toplantılar İstanbul, İzmir, Ankara, Samsun ve Diyarbakır'da gerçekleştirilecek.

RTÜK'ün verdiği bilgiye göre; yayıncı kuruluşların genel yayın yönetmenleri, haber müdürleri ve izleyici temsilcilerinin katılabileceği toplantıların yer ve tarihleri şöyle planlandı: "İstanbul’da yapılacak toplantıya davet edilen iller İstanbul, Bilecik, Bursa Çanakkale, Edirne, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova, Kırklareli, Zonguldak, Bolu ve Düzce illerini kapsıyor. 10 Mart tarihinde yapılacak toplantı yeri ise Hilton İstanbul Bosphorus Oteli. İzmir’de yapılacak toplantıya davet edilen iller: İzmir, Manisa, Aydın, Balıkesir, Muğla, Denizli, Uşak, Afyon, Kütahya, Antalya, Burdur ve Isparta illerini kapsıyor. 12 Mart tarihinde yapılacak toplantının yeri ise İzmir Swissotel Büyük efes.

Ankara’da yapılacak toplantıya davet edilen iller: Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Konya, Karaman, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Erzincan, Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Adana ve Mersin illerini kapsıyor.17 Mart tarihinde yapılacak toplantının yeri ise Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi.

Samsun’da yapılacak toplantıya davet edilen iller: Samsun, Sinop, Çorum, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Artvin, Bartın, Bayburt, Karabük ve Kastamonu illerini kapsıyor. 19 Mart tarihinde yapılacak toplantının yapılacağı yer ise Samsun Sheraton Hotel.

Diyarbakır’da yapılacak toplantıya davet edilen iller: Diyarbakır, Adıyaman, Batman, Gaziantep, Mardin, Siirt, Şalıurfa, Şırnak, Kilis, Malatya, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Hakkari, Muş, Tunceli, Van, Hatay, Kahraman Maraş ve Osmaniye illerini kapsıyor. 27 Mart tarihinde yapılacak toplantının yeri ise Diyarbakır The Green Park Hotel.