Televizyon programcısı Erkan Tan’ın avukatları ve avukatlık mesleğinin saygınlığını itham altında bırakan sözleri üzerine Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) yaptığı başvuruyu değerlendiren Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ilgili televizyon kanalı hakkında idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Televizyon programcısı Tan, 2 Nisan 2015’te Beyaz TV’de yayımlanan 'Erkan Tan Vakti' adlı programda söylediği sözler nedeni ile avukatların tepkisini çekti. Bunun üzerine TBB, programın yayımlandığı Beyaz TV hakkında, 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 'Yayın Hizmeti İlkeleri' başlıklı 8. maddesindeki ilkelere aykırılık iddiasıyla idari yaptırım talebiyle Radyo Televizyon Üst Kurulu’na başvurdu.

Türkiye Barolar Birliği’nin başvurusunu görüşen RTÜK, 'kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı ve iftira niteliğinde ifadeler' nedeniyle, yayın kuruluşu hakkında 'İdari Para Cezası' yaptırımının uygulanması gerektiğine karar verdi.