Mersin’in Silifke ilçesinde bir yıldır çalışma ruhsatı verilmediğini iddia eden inşat sektörünün temsilcileri iş yapamadıkları gerekçesiyle belediye önünde eylem yaptı.

Yetkilileri göreve davet eden işçiler, bir yıldır çeşitli sebeplerle oyalandıklarını, artık bıçağın kemiğe dayandığını ve evlerine ekmek götüremeyecek hale geldiklerini söyledi. Belediye önünde toplanan grup, çeşitli nedenlerle oyalandıklarını belirterek, “Silifke’nin kayıp bir pafta sorunu ortaya çıkardılar bir yıldır bu nedenle bize inşaat ruhsatı vermiyorlar” diyerek belediye önünde basın açıklamasında bulunuldu. Sektör adına basın açıklamasını okuyan inşaatçı Duran Çetin şunları kaydetti: “Yeni yönetim başa geldiğinden beri farklı gerekçelerle imar durumu ve inşaat ruhsatı vermiyor. Önce 2012 yılındaki Atakent Belediyesi plan notlarını yasalara aykırı gerekçesi ile iptal ederek Susanoğlu’nda inşaatları durdurdu. Her ne hikmetse yasal olmadığını söyledikleri plan notları Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde 2012’ dekinin noktasına virgülüne dokunmadan onaylandı. İnşaat sektörü işçisi esnafı çalışanı müteahhidi bir yıldır açlığa mahkum edildi.” dedi.

Bununla yetinilmeyip ‘Silifke’nin kayıp pafta sorunu var’ diye zorlama gerekçelerle ilçenin imarının da kilitlenmek istendiğini aktaran Çetin, “3 aydır da Silifke’den imar durumu çıkmıyor bu yüzden inşaatlar yapılamıyor. Silifke ekonomisinin yüzde 40’ına hitap eden inşaat sektörü belediyenin hala anlayamadığımız uygulamaları nedeniyle sekteye uğratılması bizleri bunaltmaya başlamıştır. Bu sorunlar siyaset üstü bir yaklaşımla ancak çözülebilir.” diye konutu