Alınan bilgiye göre, 1 Nisan Cuma günü adliyeye sevk edilen ancak  haklarındaki dosyanın Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcılığına devredilmesi  nedeniyle İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube  Müdürlüğüne gönderilen 15 zanlı, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Savcılığın "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanununa Muhalefet"  suçlamasıyla tutuklanmaları talebiyle sevk ettiği 3. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği,  zanlılardan Alpaslan Çelik, İsmail Demir, Mustafa Develi, Asil Tırnova, Fatih  Arnas, Bayram Karaarslan ve Murat Gezer'in tutuklanmasına karar verdi.

Zanlılardan 2'si adli kontrol şartıyla olmak üzere 8'inin ise tutuksuz  yargılanmasına karar verildi.

- Olay

Karabağlar ilçesindeki bir lokantada silahlı kişiler olduğu yönündeki  ihbar doğrultusunda üzerlerinde ruhsatsız 3 tabanca, otomobillerinde ise 1  kalaşnikof uzun namlulu silah ele geçirilerek gözaltına alınan 15 zanlının  evlerinde yapılan aramalarda da ruhsatsız 3 tabanca, 1 pompalı tüfek ile 2 telsiz  ele geçirilmişti.

Gözaltına alınanlar arasında bulunan ve Türk hava sahasını ihlal eden  Rus uçağının düşürülmesinin ardından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğü yönündeki  basına yansıyan açıklamalarıyla bilinen Alpaslan Çelik'in, "sahte para" suçundan  hakkında kesinleşmiş 2,5 yıl hapis ve 2 bin lira para cezası bulunduğu, zanlının  ayrıca "hükümlünün kaçmasına yardım" ve "dolandırıcılık" suçlarından da Elazığ  Emniyet Müdürlüğünce arandığı tespit edilmişti.

AVUKATLARDAN AÇIKLAMA

İzmir'de polis tarafından gözaltına alınan ve sevk edildiği adliyede tutuklanan Alparslan Çelik'in avukatları karar sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik'in avukatlarından Murat Üstündağ, müvekkilinin cezaevine girdiği için üzülmediğini belirterek, "Müvekkilim tüm kamuoyunun şunu bilmesini istiyor; 'Türkmen Dağı Türkiye'nin namusudur. Lütfen namusunuza sahip çıkın" dedi. Çelik'in diğer avukatı Naci Tataç ise, "Burada gördüğümüz kadarıyla sorgu aşamasından beri yargılanan müvekkilim değil, vatanseverliktir. Dolayısıyla çok üzüntü içerisindeyiz. Müvekkilim 6136 sayılı Kanun'a muhalefetten dolayı tutuklanmıştır. Kendisi mahkemede silahlarla alakasının olmadığını da belirtti. Türk halkının vicdanında müvekkilimin yerini biz gayet iyi biliyoruz. Allah'tan hayırlısını diliyoruz. Bu bir deşifre operasyonudur. Burada büyük siyasi etken faktörler vardır" şeklinde konuştu.