Unsur Tour Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Aziz Günyeli, Antalya bölgesi için Rus turizminin önemli olduğunu, sezon öncesi muhtemel yüzde 35 oranındaki kaybın şubat ayı sonuna kadar çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Rusların Antalya bölgesinde 23 yıldır düzenli tatil yapma alışkanlığının bulunduğunu belirten Günyeli, Ruble'nin uluslararası para birimleri karşısında değer kaybetmesinin Side-Manavgat destinasyonu için risk olduğunu kaydetti.

Bölgeye tatil için Almanlardan sonra ikinci sırada Ruslar olduğunu belirten Günyeli, destinasyona son 5 yıl içinde gelen Rus turist sayısının yüzde 21'den yüzde 33 seviyesine çıktığını, bu rakamın iyi korunmasına özen gösterilmesinin altını çizdi.

Sezonla ilgili Side'de açıklama yapan Günyeli, Rusların Antalya merkez, Kemer, Kundu, Belek, Lara, Manavgat, Okurcalar, Side, Kızılağaç Turizm Bölgesi, Çolaklı ve Alanya'da tatil yaptığını kaydetti.

Son yıllarda harcama potansiyeli olan Rus turistlerin bölge destinasyona gelmeye başladığının altını çizen Günyeli, "Bölge turizmi için Rus turizmi çok önemli. Destinasyonda Alman ve Rus turist dengesi çok iyi korunmalı. Rubledeki değer kaybı bu dengeyi 2 ay önce bozdu. Bu dengenin turizm sezonu öncesi yeniden kurulması gerekir. Rus turistler, tatil sonrası ülkelerine dönmeden önce bölgeden tekstil ve hediyelik eşya ürünleri almada önemli potansiyel. Rus turizmi kaybı esnafı çok olumsuz etkiler. Sezon öncesi iyi bir çalışma yapılarak muhtemel Rus turist kaybını en düşük seviyede tutmalıyız." diye konuştu.