Seçimler yaklaştıkça internete sızdırılan ses kayıtlarındaki iddialarda ciddileşiyor! Adı rüşvet iddialarına karışan Egemen Bağış'ın ilk kez ses kaydı yayınlandı. İddialara göre Reza Zarrab, Egemen Bağış'a bayram öncesi 500 bin dolarlık bir para gönderiyor. Yine aynı iddialara göre Bağış, telefon görüşmesinde belirtilen hediyenin evde çalışan bir görevliye bırakılmasını istiyor.

Dün gece yayınlanan bir ses kaydı gündeme bomba gibi düştü. Üst üste yayınlanan üç ses kaydının ikisinde Reza Zarrab, yanında çalıştığı belirtilen bir görevliyi arayarak, EGE olarak kodlanan kişiye 500 bin dolarlık bir ödeme yapılması talimatını veriyor. Zarrab telefonda ödemeninde nasıl yapılacağını en ince ayrıntılarına kadar anlatıyor ve bayram öncesi fazla pahalı olmayan bir gümüşlüğün içine çikolata konularak, paketine de paranın yerleştirilmesini istiyor.

EGEMEN BAĞIŞ'TAN TEŞEKKÜR TELEFONU

Bu telefon görüşmesinin ardından teslimat için hazırlık yapılıyor; ancak bu sırada Egemen Bağış olduğu iddia edilen kişiden telefon geliyor. Yayınlanan ses kayıtlarındaki iddialara göre Egemen Bağış, programının değiştiğini söylüyor ve paketin evde çalışan bir görevliye bırakılmasını istiyor. Telefonda Bağış ayrıca Zarrab'ın babasının vize sorununun çözülüp çözülmediğini soruyor.