Demirci, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Türklerin Osmanlı'dan beri İslam'ın bayraktarlığını yaptığını ve tüm mazlum milletlerin temsilcisi, koruyucusu olduğunu söyledi.
Rus uçağının düşürülmesinin ardından Çeçenistan Başbakanı Ramazan Kadirov'un Türkiye'nin yaşananlardan pişman olacağına dair açıklama yaptığını aktaran Demirci, söz konusu ifadeleri kınadı.

Kadirov'un açıklamalarının kendileri açısından çok üzüntü verici olduğunu dile getiren Demirci, şöyle devam etti:

"Kadirov, hem bizi hem ülkemizi yaralayan bir açıklamada bulunmuştur. Bu açıklama, kendini bağlamaktadır. Bu, hem Türkiye'de yaşan hemde Çeçenistan'da yaşayan Çeçenleri bağlamamaktadır. Türkiye'yi kendi vatanımız, bu toprakları da kendi topraklarımız olarak biliyoruz. Bu vatan uğruna şehitlerimiz ve gazilerimiz var. Akrabalık ilişkilerimiz var ve biz bu topraklarda kardeşçe yaşıyoruz."

Kadirov'un Türkiye'nin haklı sebeplerle düşürdüğü uçaktan dolayı talihsiz bir açıklama yaptığını ancak Türkiye'nin yanında yer alması gerektiğini dile getiren Demirci, "Biz, hem Türkiye'deki Çeçenler olarak hemde Çeçenistan'daki Çeçenler olarak Türkiye'nin yanındayız" diye konuştu.

Demirci, Türkiye'deki Çeçen derneklerinin de bu çizgide olduğunu kaydetti.