Yaşar Üniversitesi Grafik Tasarımı yüksek lisans öğrencisi Yağmur Cansel İlhan, rüyasında gördüğü tasarımı kağıda dökerek, üniversite öğrencilerine yönelik Kültür Ürünleri Tasarım Yarışması’nda birincilik kazandı. BKG, Çanakkale Savaşı’nda şehit olan Osmanlı askerleriyle düşman hattında ölen Avustralya ve Yeni Zelanda askerlerinin anılarını yaşatmak için, "Zafer Anıları Sizinle Yaşayacak" isimli bir yarışma düzenledi.gerçekleştirdiği yarışma büyük ilgi gördü. Yarışmaya, çeşitli üniversitelerden güzel sanatlardan sanat tarihi, mimarlık, grafik tasarım, endüstriyel tasarım öğrencilerine kadar tasarımla ilgilenen yüzlerce kişi katıldı.

ŞEHİT DEDELERİNDEN İLHAM ALDI

Grafik tasarım alanında, birincilik ödülüne layık görülen İlhan, ailesinde Çanakkale Savaşı’nda şehit olan üç ve gazi olan bir kişi bulunduğunu belirterek, kazandığı ödülün kendisi için çok anlamlı olduğunu kaydetti. Yağmur Cansel İlhan, “Anneannemin dedesi Ali, Amasya'nın Merzifon ilçesi Yakup köyünde oturuyormuş. Çanakkale Savaşı'na, üç oğlu ve kardeşiyle birlikte katılmış. Ali dedem ve iki oğlu Kazım ile Aşir, savaşta şehit olmuşlar. Diğer oğlu, anneannemin babası Ahmet ise gazi olmuş. Ali dedemin kardeşi Hüseyin de gazi olarak dönmüş ancak Rus Savaşı’nda şehit olmuş. Ailemiz, Soyadı Kanunu çıkınca Öztürk soyadını almış.” dedi.

MUHTEŞEM ZAFERİN ANILARI

Matematik bölümünü bitirdikten sonra yüksek lisansına, hayali olan grafik tasarımı alanında devam eden İlhan, “Danışmanım Yrd. Doç. Dr. Nazlı Benlioğlu ile ne tasarım yapacağımı konuşuyorduk. Akşam eve döndüğümde, düşünürken uyuya kaldım ve rüyamda bu tasarımı gördüm. Kalkar kalkmaz, rüyamdaki ünlü tasarımı kağıda döktüm ve yarışmaya da onu gönderdim. Çanakkale Zaferi’ne büyük katkısı olan kahraman Nusret mayın gemisini tasarımlara taşıdım. Böylece şanlı zaferimizin 100. yıldönümünde bu ödül benim için büyük bir onur oldu.” diye konuştu.