Samsun’un Havza ilçesinde etkili olan şiddetli rüzgâr nedeniyle bazı ev ve ahırların çatıları uçtu. Şehir merkezinde 6 katlı binanın tavandaki kiremitleri yola savrulurken, kiremit parçaları park halindeki 2 aracın camını patlattı.

İlçe merkezinde sabah saatlerinde başlayan ve etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle birçok evin çatısı uçtu, kiremitler yola savruldu, ev girişlerindeki kapılar yıkıldı. Hasarın oluştuğu Yeni Mescit Mahallesi'nde oturan Nezire Kocaoğlu, "Evin önünde kapının yanında duruyordum. Birden kapı üzerime doğru yıkıldı. Çatıdan evin önüne taşlar kiremitler, düşmeye başladı. Koşarak dışarıya kaçtım. Taş ve kiremit parçaları bahçemize yayıldı." dedi.

Çatısı uçan ve o sırada evde bulunan 11 yaşındaki Muhammet Gül ise "Rüzgardan dolayı evimizin çatısı uçtu. Evde babamlar yoktu, köye gitmişlerdi. Baba çatımız uçtu diyerek eve çağırdım. Evde biz oturuyorduk, birden sert bir rüzgar çıktı ve çatı uçtu, biz bir şey olmaz sanmıştık ama evimizin bacası da bahçemize uçunca korktum. Evden kaçacaktım." şeklinde konuştu.

Öte yandan, şiddetli rüzgar nedeniyle bazı vatandaşların bahçe duvarlarıyla birlikte ev duvarlarının da yıkıldığı gözlendi. Belediye yetkilileri anons yaparak ilçe halkına duyuruda bulundu.